x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Italia amână decizia de a trimite armament în Ucraina

Italia amână decizia de a trimite armament în Ucraina

de Redacția Jurnalul    |    09 Ian 2023   •   16:00
Italia amână decizia de a trimite armament în Ucraina
Sursa foto: Hepta

Autoritățile italiene amână decizia de a livra armament Ucrainei din cauza problemelor financiare, militare și politice, scrie La Republica.

Volodimir Zelenski a afimat că Italia ar putea trimite Ucrainei sisteme antiaeriene, după o discuție cu premierul Giordia Meloni, care l-a asigurat de sprijinul țării sale. Însă ministrul Apărării, Guido Crosetto, a nuanțat acest sprijin amânând decizia pentru luna viitoare. 

Se pare că Giorgia Meloni sprijină Ucraina dar întâmpină opoziție în privința livrărilor de arme din partea extremei  drepte, condusă de Silvio Berlusconi și Matteo Salvini, apropiați ai președintelui rus Vladimir Putin. Cu toate acestea, cele două partide au negat. 

O altă problemă este reprezentată de faptul că armata ar rămâne fără sisteme de apărarea antiaeriană, deoarece aceasta deține 5 baterii de rachete, dintre care două sunt în Slovacia și Kuweit. 

Desigur, prețul armamentului este o altă chestiune delicată, în contextul în care datoria Italiei este cea mai ridicată din UE. 

Fostul premier Mario Draghi a trimis 5 pachete de ajutor către Ucraina, care a inclus și echipamente militare. 

 

×
Subiecte în articol: italia livrari armament ucraina