x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Italia - Hacker român în slujba poliţiei

Italia - Hacker român în slujba poliţiei

de Carmen Plesa    |    25 Feb 2009   •   00:00
Italia - Hacker român în slujba poliţiei

Olimpicul român condamnat în Italia pentru infracţiuni informatice a primit oferta de a lucra în colaborare cu poliţia pentru a-i prinde pe pedofilii de pe internet.



Românul Gabriel Bogdan Ionescu (22 de ani), un olimpic român extrădat de autorităţile noastre şi condamnat de cele italiene la trei ani de închisoare, pentru infracţiune informatică, ar putea lucra pentru poliţia italiană, într-un program care-şi propune să vâneze pedofilii, pe internet.

Potrivit Corriere della Sera, procuratura din Como, loc în care este încarcerat românul, s-a gândit să utilizeze în favoarea sa calităţile excepţionale de care dă dovada băiatul în domeniul informaticii. Pentru Gabriel, există deja pregătit un post la "Way – Log”, companie care se ocupă pentru Tribunal de interceptarea şi monitorizarea delictelor informatice. Dacă va accepta oferta acestei companii, rolul lui Bogdan va fi acela de a dezvolta, în colaborare cu poliţia italiană, sisteme informatice care să prevină infracţiunile informatice în materie de clonarea cărţilor de credit şi în special cele în materie de pedofilie, demascând şi individualizînd adevăraţii administratori ai site-urile de pornografie infantilă.

După ce în octombrie anul trecut a intrat primul la Politehnica din Milano, terminând într-un timp record testele de admitere la care a obţinut cel mai mare punctaj, dintre totţI candidaţii, Bogdan şi-a uimit din nou profesorii, în prima sa sesiune.

Note maxime, în prima sesiune
Presa italiană a anunţat că, luni, băiatul a trecut tot în timp record şi cu maxim de puncte primele sale două examene din cariera de student. Bogdan a fost cel mai bun şi mai rapid atât la examenul de Elemente ale Informaticii, cât şI la cel de Analiză matematică. Următoarea întâlnire cu sesiunea de examene va fi în iunie, deşi băiatul a declarat că e gata să dea alte examene oricând – spun jurnaliştii de la La Provincia.

"A impresionat din nou şi profesorii, şi presa, la aceste examene pe care le-a trecut cu maximum de puncte. Sunt televiziuni italiene importante şi ziare importante care mă contactează pentru a se interesa de el. Faptul că presa de aici prezintă capacităţile excepţionale ale acestui băiat şi sprijină demersul nostru de a obţine graţierea sau măcar mutarea sa în arest domicialiar nu poate fi decât benefic pentru viitorul lui”, ne-a declarat Tiberiu Dinu, consulul general al României la Milano.

La 5 mai, Bogdan Ionescu va apărea în faţa Tribunalului pentru supraveghere, care ar putea să decidă ca el să poate fi mutat de la penitenciarul Bassone, din Como, în arest domiciliar.

"Suntem foarte optimişti. Avem şi disponibilitatea călugărilor Somaschi pentru găzduirea lui Gabriel. Apoi, ar putea începe să lucreze part-time la Way-Log, care se întâmplă să aibă sediul chiar la câţiva paşi de Tribunalul din Como”, a spus avocatul Pierpaolo Livio, care-l apără pe român.


Olimpic internaţional
Bogdan Gabriel Ionescu, olimpic internaţional la informatică şi matematică, a fost arestat la Craiova, în casa părinţilor, în decembrie 2007 şi apoi extrădat de justiţia română în Italia. Autorităţile din Peninsulă l-au condamnat la trei ani şi o lună de închisoare pentru fraudă informatică. Tânărul a clonat site-ul Poştei italiene, ajutând în acest fel o reţea de infractori români să golească o parte din conturile clienţilor.

În octombrie anul trecut, tânărul a primit o învoire de trei ore de la închisoare ca să dea examenul de admitere la Facultatea de Inginerie informatică de la Politehnica din Milano. A obţinut cea mai mare notă din istoria facultăţii, la un test pe care l-a terminat în 20 de minute.

Bogdan Gabriel Ionescu ar putea fi graţiat de preşedintele italian Giorgio Napolitano. Consulul general al României la Milano, Tiberiu Dinu, i-a cerut preşedintelui italian clemenţă pentru tânărul român, subliniind rezultatele excepţionale obţinute până acum de Bogdan, care poate fi considerat "un patrimoniu internaţional”.


×
Subiecte în articol: diaspora bogdan