x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Italia vs ţigani

Italia vs ţigani

15 Mai 2008   •   00:00

Noul primar al capitalei italiene, Gianni Alemanno, a anunţat că Roma va avea un comisar special pentru nomazi, informează Adnkronos.



Noul primar al capitalei italiene, Gianni Alemanno, a anunţat că Roma va avea un comisar special pentru nomazi, informează Adnkronos.

"Nu vorbim de o prezenţă istorică a ţiganilor, ci de ivazii în creştere. E vorba de înfruntarea unei situaţii de urgente (...) Vom încerca să-i păstrăm pe nomazii noştri italieni şi să evităm un nou flux”, a mai spus primarul.

Astăzi la Napoli au mai fost incendiate alte două tabere de ţigani. Furia localnicilor a fost generată de încerarea unei tinere ţigănci din România de a răpi un copil italian de şase luni, dintr-un apartament.
Tot astăzi, la Genova, aproximativ o sută de localnici au protestat în stradă împotriva uneia dintre taberele de ţigani din oraş. Traficul a fost blocat şi a fost nevoie de intervenţia poliţiei pentru a-i potoli pe manifestanţi. Scopul protestului a fost de a atrage atenţia asupra dificultăţii de convieţuire cu ţiganii, care trăiesc în condiţii igienico sanitare inacceptabile.

Şi la Roma gestul unui ţigan a fost subiect de ştire astăzi. Acesta a încercat să incendieze maşina unui gardian, după ce a stropit-o cu benzină. A eşuat în încercarea sa, pentru că nu i s-a aprins bricheta. Ţiganul este căutat acum de poliţişti. Jurnaliştii de la Il Messagero, cei care au publicat ştirea, nu precizează dacă ţiganul provenea din România.

×
Subiecte în articol: diaspora