x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ivanka Trump va trebui să depună mărturie în procesul civil de fraudă deschis împotriva tatălui său

Ivanka Trump va trebui să depună mărturie în procesul civil de fraudă deschis împotriva tatălui său

de Redacția Jurnalul    |    27 Oct 2023   •   19:25
Ivanka Trump va trebui să depună mărturie în procesul civil de fraudă deschis împotriva tatălui său
Sursa foto: Hepta

Ivanka Trump va trebui să depună mărturie în procesul civil de fraudă deschis împotriva tatălui său și fraților ei, a decis un judecător din New York.

Anterior, Ivanka Trump a încercat să nu depună mărturie, argumentând că s-a mutat din oraș și s-a îndepărtat de Organizația Trump, relatează BBC.

Dar judecătorul Arthur Engoron a declarat că ea încă mai are legături cu afacerile și proprietățile imobiliare ale lui Trump din New York.

El a decis deja că Donald Trump „a umflat” valoarea proprietăților sale pentru a obține împrumuturi favorabile.

Procesul se concentrează pe alte șase acuzații formulate în proces, inclusiv falsificarea unor documente, fraudă de asigurare și conspirație.

Inculpații neagă acuzațiile.

Procurorii au susținut că Ivanka Trump are informații importante de împărtășit în legătură cu acest caz.

În hotărârea de vineri, judecătorul Engoron a dat dreptate procurorilor, scriind: "Doamna Trump a profitat în mod clar de privilegiul de a face afaceri în New York".

El a citat documente care arată că ea încă mai are legături de proprietate sau de gestionare a unor afaceri din New York și că încă deține apartamente în Manhattan.

Avocații femeii au susținut că aceasta nu avea niciun temei legal pentru a depune mărturie, deoarece s-a retras din Trump Organization în 2017 și s-a mutat de atunci în Florida.

Între timp, avocații statului au susținut că Ivanka Trump a fost un participant-cheie la unele dintre evenimentele examinate de caz.

Cazul civil de fraudă a fost intentat împotriva fostului președinte de procurorul general al New York-ului, Letitia James, care este democrată.

James cere 250 de milioane de dolari sub formă de penalități și restricții severe pentru afacerile domnului Trump.

Trump, favorit pentru nominalizarea republicană la alegerile din 2024, a respins cazul ca fiind motivat politic și o "impostură".

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: ivanka trump proces donald trump