x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Japonia. Canicula a omorât peste 30 de oameni, într-o singură săptămână

Japonia. Canicula a omorât peste 30 de oameni, într-o singură săptămână

11 Aug 2015   •   12:21
Japonia. Canicula a omorât peste 30 de oameni, într-o singură săptămână

Valul puternic de căldură care afectează Japonia a provocat moartea a 32 de persoane săptămâna trecută, cea mai mare cifră înregistrată vara aceasta. În paralel, 11.000 de japonezi au fost internaţi la urgenţă cu simptome provocate de temperaturile ridicate, informează marţi guvernul nipon citat de EFE.

Potrivit unui raport publicat de Agenţia de gestionare a incendiilor şi dezastrelor, în perioada 3 - 9 august, 11.219 de oameni au fost internaţi în centre medicale din cauza insolaţiei şi a deshidratării. Un număr de 32 de persoane au murit înainte să fie spitalizate.

Este a doua săptămână consecutiv când numărul persoanelor cu simptome legate de temperaturile înalte depăşeste pragul de 10.000, de la începerea măsurătorilor, în anul 2008.

Dintre acestea, 331 au prezentat simptome acute şi au necesitat spitalizare de peste 3 săptămâni, în timp ce alte 3.861 au avut simptome moderate, fiind internate un timp mai scurt, notează comunicatul. Persoanele cu vârste de peste 65 de ani au reprezentat circa jumătate din cazuri.

Valul puternic de căldură, care afectează de săptămâna trecută arhipelagul nipon, a adus temperaturi care au depăşit 35 de grade şi un indice de umiditate de peste 65 la sută la Tokyo şi în alte zone ale ţării, astfel încât agenţia a sfătuit populaţia să se hidrateze corespunzător.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: japonia canicula