x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Japonia condamnă desfășurarea de arme nucleare în Belarus și impune Rusie noi sancțiuni 

Japonia condamnă desfășurarea de arme nucleare în Belarus și impune Rusie noi sancțiuni 

de Redacția Jurnalul    |    26 Mai 2023   •   10:00
Japonia condamnă desfășurarea de arme nucleare în Belarus și impune Rusie noi sancțiuni 

Japonia va impune sancțiuni suplimentare Rusiei după ce summitul G7 pe care țara l-a găzduit săptămâna trecută a convenit să intensifice măsurile de pedepsire a Moscovei, a declarat vineri Hirokazu Matsuno, șeful de cabinet al premierului, citat de Reuters.

Matsuno a condamnat, de asemenea, anunțul Rusiei referitor la desfășurarea de arme nucleare în Belarus.

„Fiind singura țară care a suferit bombardamente atomice în timpul războiului, Japonia nu acceptă niciodată amenințarea nucleară a Rusiei, cu atât mai puțin utilizarea acesteia”, a declarat Matsuno.

Liderii G7, printre care se numără Statele Unite, Marea Britanie, Germania și Franța, și-au arătat săptămâna trecută hotărârea de a sprijini Ucraina cu ajutoare militare suplimentare și sancțiuni împotriva Rusiei, în cadrul summitului anual desfășurat în primul oraș bombardat atomic din lume, Hiroshima.

În cadrul unei acțiuni coordonate cu G7, Japonia va îngheța activele a 78 de grupuri și 17 persoane, inclusiv ofițeri ai armatei din Rusia și va interzice exporturile către 80 de entități rusești, potrivit unei declarații a Ministerului de Externe.

De asemenea, Japonia va interzice furnizarea de servicii de construcții și inginerie către Rusia, deși detaliile măsurii vor fi anunțate la o dată ulterioară.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: japonia Rusia