x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Japonia elimină plafonul de 10000 de spectatori, dar încurajările și aplauzele vor fi restricționate

Japonia elimină plafonul de 10000 de spectatori, dar încurajările și aplauzele vor fi restricționate

03 Noi 2021   •   11:20
Japonia elimină plafonul de 10000 de spectatori, dar încurajările și aplauzele vor fi restricționate
Sursa foto: flickr.com

Guvernul japonez a renunțat la limita de 10.000 de spectatori ce pot participa la evenimentele de amploare, inclusiv la cele sportive. Restricția era în vigoare în 27 din cele 47 de prefecturi ale țării, dar a fost acum atenuată, ca urmare a scăderii constante a cazurilor de coronavirus.

Interdicția era în vigoare din luna iunie. Inițial se spera că până la 10.000 de fani vor putea intra în locații în timpul Jocurilor Olimpice și Paralimpice.

Dar, în cele din urmă, guvernul a decis să interzică tuturor spectatorilor să participe la evenimentele din Tokyo, deși unor fani li s-a permis să asiste la evenimentele de la Izu Velodrome și de pe unele stadioane de fotbal, situate în afara capitalei japoneze.

Evenimentele desfășurate în întreaga Japonie pot avea acum 5.000 de spectatori sau 50% din capacitatea locației, oricare dintre acestea este mai mare, spațiile pentru evenimente de amploare putând accepta mai mult de 10.000 de spectatori în Tokyo și în alte regiuni care se aflau în stare de urgență, relatează Reuters.

Mulțimi limitate au fost autorizate să asiste la Campionatele Mondiale de gimnastică artistică, care s-au încheiat duminică la Kitakyushu, în prefectura Fukuoka.

Limitări sunt însă impuse în ceea ce privește aplauzele și încurajările, autoritățile apelând la disciplina proverbială a japonezilor, pentru a limita aceste manifestări, la evenimentele sportive, artistice sau de orice alt fel.

Clubul profesionist de baseball Yakult Swallows a permis accesul a 14.500 de spectatori, aproximativ jumătate din capacitatea stadionului său Jingu, din Tokyo, la ultimul meci din sezonul regulat al echipei, marți seara, împotriva celor de la Hiroshima Carp.

În timpul playoff-ului Climax Series, care începe la sfârșitul acestei luni, Yakult intenționează să vândă până la aproximativ 20.000 de bilete pe meci.

Evenimentul a fost selectat pentru programul guvernamental de testare a admiterii persoanelor care prezintă dovada vaccinării cu COVID-19 sau un rezultat negativ al testului.

În J-League, liga profesionistă de fotbal din țară, 10 meciuri sunt programate pentru joi, inclusiv unul dintre Yokohama F Marinos și Gamba Osaka, pe stadionul Nissan, unde organizatorii își propun să admită aproximativ 30.000 de fani.

Peste 20.000 de bilete au fost vândute pentru meciul de pe stadionul cu o capacitate de 72.000 de locuri din Yokohama.

Se așteaptă ca meciul să atragă cel mai mare număr de spectatori din J-League în acest sezon.

Guvernul a ridicat complet starea de urgență privind coronavirusul, la 1 octombrie, în urma scăderii numărului de cazuri de COVID-19.

Dar zonele care se aflau sub incidența măsurilor au trebuit să limiteze asistența la maximum 10.000 de spectatori timp de aproximativ o lună, pe măsură ce Guvernul a ridicat treptat restricțiile.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: restrictii japonia