x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Japonia, la un pas de a cumpăra rachete Tomahawk din USA cu care poate lovi ținte din Rusia și China

Japonia, la un pas de a cumpăra rachete Tomahawk din USA cu care poate lovi ținte din Rusia și China

28 Oct 2022   •   19:00
Japonia, la un pas de a cumpăra rachete Tomahawk din USA cu care poate lovi ținte din Rusia și China
Sursa foto: Hepta

Japonia se află în ultima etapă a negocierilor cu SUA pentru achiziționarea de rachete Tomahawk, potrivit Reuters.

Japonia se află în stadiul final al negocierilor pentru a cumpăra rachete de croazieră Tomahawk fabricate în SUA, a relatat vineri cotidianul Yomiuri, citând mai multe surse guvernamentale.

Rachetele Tomahawk pot lovi ținte de la o distanță de peste 1.000 km, punând în raza de acțiune părți din China și din Extremul Orient rusesc.

Tokyo urmărește cea mai mare dotare cu armament de la cel de-al Doilea Război Mondial pentru a face față modernizării militare rapide a Beijingului și a creșterii activității militare în apele din apropiere.

Secretarul-șef al cabinetului Hirokazu Matsuno a declarat că a luat cunoștință de raportul presei, dar s-a abținut să comenteze. Guvernul cântărește capacitățile de apărare și contraatac, dar nu au fost luate decizii finale, a adăugat el.

Îngrijorarea cu privire la activitatea militară chineză în zona din jurul Taiwanului și Japoniei s-a intensificat de când Rusia a invadat Ucraina în februarie, deoarece japonezii cred că invazia oferă Chinei un precedent pentru utilizarea forței împotriva Taiwanului.

În cadrul celui de-al 20-lea Congres al Partidului Comunist de săptămâna trecută, liderul chinez Xi Jinping a cerut accelerarea planurilor de construire a unei armate de clasă mondială. El a declarat că țara sa nu va renunța niciodată la dreptul de a folosi forța pentru a rezolva problema Taiwanului.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Tomahawk japonia uşa