x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Japonia: Moartea suspectă a unui fost ministru

Japonia: Moartea suspectă a unui fost ministru

de Irina Cristea    |    04 Oct 2009   •   00:00

Fostul ministru japonez al Finanţelor, devenit celebru după ce a apărut într-o stare vecină cu ebrietatea la conferinţa de presă din cadrul reuniunii G7, a fost găsit mort.



Autorităţile au confirmat că soţia lui Shoichi Nakagawa l-a găsit, fără viaţă, în dormitorul aparatamentului lor din Tokio. Nu se cunosc, deocamdată, amănunte despre condiţiile în care a decedat politicianul în vârstă de 56 de ani.

Ce se ştie este că anul 2009 fusese unul extrem de dificil pentru Nakagawa. În luna februarie demisionase din funcţia de ministru de Finanţe după ce presa l-a acuzat că a apărut beat la o conferinţă de presă în cadrul reuniunii miniştrilor din statele grupului G7. La sfârşitul lunii august, Shoichi Nakagawa a suferit o înfrângere dură în circumscripţia electorală din Hokkaido (nord), pe care o "moştenise" de la tatăl lui, în 1983. De altfel, şi tatăl său a sfârşit într-un mod suspect, chiar în 1983, fiind găsit fără suflare într-o cameră de hotel din Tokio.

Politician radical, cu un discurs naţionalist şi tranşant, Shoichi Nakagawa a mai deţinut portofoliile Economiei, comerţului şi industriei şi a fost ministru al Agriculturii în perioada 2001-2006.


×
Subiecte în articol: externe ministru japonez mort