x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Jay Leno a acceptat reducerea salariului cu 5 mil. dolari pentru a salva slujbele colaboratorilor

Jay Leno a acceptat reducerea salariului cu 5 mil. dolari pentru a salva slujbele colaboratorilor

20 Aug 2012   •   08:01
Jay Leno a acceptat reducerea salariului cu 5 mil. dolari pentru a salva slujbele colaboratorilor

Realizatorul de televiziune Jay Leno a acceptat o reducere de 5 milioane de dolari a salariului sau anual pentru a salva slujbele persoanelor care lucreaza la emisiunea sa, "The Tonight Show", difuzata de postul NBC, informeaza Mediafax, care citeaza BBC.

Vineri, circa 20 de angajati si-au pierdut slujbele, dupa ce NBC a decis sa reduca costurile acestei emisiuni.

"Principala preocupare a lui Jay este legata de slujbele acestor oameni minunati cu care lucreaza "The Tonight Show", a spus Bruce Bobbins, purtator de cuvant pentru Jay Leno.

Potrivit unor surse, salariul anual al acestuia va scadea cu peste 5 milioane de dolari, la 20 de milioane de dolari.

"A facut ceea ce este necesar pentru a le asigura bunastarea", a spus Bobbins.

Salariul actual al lui Leno este cuprins intre 25 si 30 de milioane de dolari si se pare ca el s-a oferit sa renunte la o parte din aceasta suma pentru a salva slujbele celor cu care lucreaza.

Realizatorul de televiziune mai castiga alte 15 - 20 de milioane de dolari anual din spectacolele sale de stand-up comedy.

Emisiunea lui Leno este cel mai vizionat show nocturn in SUA, dar cu greu genereaza venituri, spun expertii din industrie.

Reducerile salariale si concedierile sunt parte a unui program de restructurare a emisiunii, care va avea un buget saptamanal redus cu 25%, la 1,7 milioane de dolari.

NBC nu a facut comentarii pe marginea acestui subiect.

Leno prezinta aceasta emisiune din 1992, cand l-a inlocuit pe Johnny Carson. El a parasit pentru scurt timp emisiunea in 2009, pentru un show in prime time la acelasi post, fiind inlocuit cu Conan O'Brien. Insa audientele scazute inregistrate de acesta i-au determinat pe cei de la NBC sa mute noua emisiune a lui Leno in intervalul original al acestuia, 23.35, si pe cea a lui O'Brien, dupa miezul noptii.

Dupa o apriga disputa, O'Brien si-a dat demisia, primind despagubiri de 33 de milioane de dolari, iar Leno s-a reintors ca gazda a "The Tonight Show" in martie 2010.

×