x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Jens Stoltenberg vrea sporirea producției de armament a NATO, în contextul războiului din Ucraina

Jens Stoltenberg vrea sporirea producției de armament a NATO, în contextul războiului din Ucraina

de Redacția Jurnalul    |    02 Ian 2023   •   17:59
Jens Stoltenberg vrea sporirea producției de armament a NATO, în contextul războiului din Ucraina
Sursa foto: Hepta

Secrertarul general NATO spune că Alianța trebuie să mărească producția de armament în contextul războiului din Ucraina, scrie dpa.

"Pentru artilerie avem nevoie de o enormă cantitate de muniţie, avem nevoie de piese de schimb. Trebuie să accelerăm producţia şi este exact ceea ce fac aliaţii", a precizat oficialul, care consideră că trebuie asigurată și mentenanța armamentului livrat deja Kievului. 

"Ceea ce am văzut este că Rusia nu dă semne că renunţă la scopul său general de a prelua controlul asupra Ucrainei. Forţele ucrainene au avut prim-planul timp de mai multe luni, dar ştim de asemenea că Rusia a mobilizat multe forţe care sunt instruite acum. Totul indică faptul că sunt gata să continue războiul şi să încerce să lanseze o nouă ofensivă", a mai precizat Stoltenberg.

Șeful NATO crede că este posibil ca războiul să se sfârșească prin negocieri dar pentru aceasta trebuie ca Ucraina să fie puternică pe câmpul de luptă. 
"Depinde de conducerea de la Kiev să decidă în ce termeni se va aşeza la masa de negociere", a afirmat din nou acesta.

×
Subiecte în articol: nato jens stoltenberg ucraina Rusia