x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Joe Biden îi mulţumeşte preşedintelui polonez pentru ospitalitatea arătată faţă de ucraineni

Joe Biden îi mulţumeşte preşedintelui polonez pentru ospitalitatea arătată faţă de ucraineni

05 Mar 2022   •   10:30
Joe Biden îi mulţumeşte preşedintelui polonez pentru ospitalitatea arătată faţă de ucraineni
Sursa foto: Agerpres

Preşedintele american Joe Biden a avut o convorbire telefonică vineri cu omologul său polonez, Andrzej Duda, căruia i-a mulţumit pentru ospitalitatea arătată faţă de cei aproape 700.000 de refugiaţi de război care au fugit din calea invaziei ruse din Ucraina şi au ajuns în Polonia, transmite EFE.

Casa Albă a explicat într-un comunicat succint că Biden şi Duda au discutat despre "invazia premeditată şi nejustificată a Rusiei asupra Ucrainei" şi despre eforturile aliaţilor occidentali de "a impune consecinţe severe Rusiei".

Biden şi-a reafirmat "angajamentul" său faţă de securitatea Poloniei, ţară membră a NATO în care sunt desfăşuraţi 9.000 de militari americani, dintre care 4.700 trimişi pe parcursul ultimelor săptămâni pentru a consolida flancul estic al Alianţei pe fondul crizei ucrainene.

Ambii lideri au fost de acord cu privire la "importanţa oferirii de asistenţă umanitară" Ucrainei, iar Biden i-a mulţumit lui Duda şi poporului polonez "pentru ospitalitatea lor, pentru că au primit şi ajutat aproape 700.000 de cetăţeni ucraineni şi de alte naţionalităţi care au fugit până acum din calea războiului".

×
Subiecte în articol: Joe Biden