x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Președintele SUA și cancelarul Germaniei au discutat despre ajutorul militar pentru Ucraina

Președintele SUA și cancelarul Germaniei au discutat despre ajutorul militar pentru Ucraina

de Redacția Jurnalul    |    18 Ian 2023   •   17:40
Președintele SUA și cancelarul Germaniei au discutat despre ajutorul militar pentru Ucraina
Sursa foto: Agerpres

Președintele SUA, Joe Biden, și cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, au discutat la telefon despre ajutorul militar pentru Ucraina

Discuția telefonică a avut loc marți seară și s-a concentrat asupra sprijinului pentru Ucraina, potrivit cancelariei germane.

Ambii lideri au convenit că sprijinul lor „trebuie să fie eficient, susținut și strâns coordonat'', a declarat Steffen Hebestreit, purtătorul de cuvânt al guvernului Scholz, potrivit CNN.

La începutul lunii ianuarie, Washingtonul și Berlinul au stabilit să trimită vehicule de luptă de infanterie pentru a sprijini Ucraina în războiul împotriva Rusiei.

Biden a anunțat că SUA intenționează să furnizeze Ucrainei noi arme și echipamente, inclusiv vehicule de luptă Bradley. Scholz a declarat că Germania va furniza Ucrainei vehicule de luptă Marder și o baterie suplimentară de apărare antiaeriană Patriot.

Joi, secretarul american al apărării Lloyd Austin și noul ministru german al apărării Boris Pistorius se vor întâlni la Berlin, înaintea unei întâlniri cheie cu grupul de contact cu Ucraina, care va avea loc vineri la baza aeriană Ramstein din Germania.

Întâlnirea de la Ramstein, găzduită de Austin, se va axa pe acordarea unui ajutor militar mai mare pentru Ucraina.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Joe Biden Olaf Scholz ucraina