x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Joe Biden va vizita Irlanda de Nord și Republica Irlanda

Joe Biden va vizita Irlanda de Nord și Republica Irlanda

de Redacția Jurnalul    |    14 Mar 2023   •   15:15
Joe Biden va vizita Irlanda de Nord și Republica Irlanda
Sursa foto: Hepta

Președintele american, Joe Biden, va vizita Irlanda de Nord în urma unei invitații oficiale din partea prim-ministrului britanic Rishi Sunak. Cu această ocazia, Biden va merge și în Irlanda, potrivit Sky News.

Invitația pentru a vizita Irlanda de Nord a fost făcută în momentul în care Joe Biden și Rishi Sunak s-au întâlnit la San Diego pentru a anunța un acord cu Australia privind submarinele nucleare.

„Aștept cu nerăbdare conversațiile noastre și, de asemenea, ceea ce este important, să vă invit în Irlanda de Nord, ceea ce sper că veți putea face și astfel vom putea comemora aniversarea Acordului din Vinerea Mare. Știu că este ceva foarte special și personal pentru dumneavoastră. Ne-ar plăcea să vă invităm la noi", a spus Sunak.

„Intenția mea este să merg în Irlanda de Nord și în Republica Irlanda... Douăzeci și cinci de ani? Parcă ar fi fost ieri", a răspuns Biden.

Detaliile vizitei lui Biden în Irlanda de Nord și în Republica Irlanda vor fi dezvăluite în curând. Președintele american își subliniază adesea rădăcinile irlandeze și a manifestat un interes deosebit față de problemele legate de acordul din Vinerea Mare.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Joe Biden Irlanda