x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Johnson&Johnson: 15 milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19 au fost distruse în mod accidental

Johnson&Johnson: 15 milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19 au fost distruse în mod accidental

01 Apr 2021   •   12:59
Johnson&Johnson: 15 milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19 au fost distruse în mod accidental
Sursa foto: Hepta

Compania Johnson&Johnson a anunțat, miercuri, că a descoperit un lot dintr-o substanță care nu îndeplinește standardele de calitate.

Lotul cu probeleme nu a ajuns în etapele finale ale procedurii de frabricare a vaccinului, a precizat compania amerciană. Dozele ar fi fost distruse în mod accidental, dintr-o eroare umană.

Precizările JNJ vin după ce, miercuri, cotidianul New York Times a scris că aproximativ 15 milioane de doze din vaccinul produs de aceasta au fost distruse în mod accidental, dintr-o "eroare umană", după ce nişte angajaţi ai fabricii au amestecat ingredientele incorect, livrările de vaccin întârziind în consecinţă.

Fabrica unde s-a întâmplat acest lucru aparţine societăţii Emergent BioSolutions, care este partener de fabricaţie atât pentru JNJ, cât şi pentru AstraZeneca, al cărei vaccin nu a fost încă autorizat în Statele Unite.

Pe de altă parte, compania americană a precizat că cele peste 20 de milioane de doze de vaccin promise SUA până miercuri sunt în curs de livrare, cât și cele 24 de milioane prevăzute până la sfârșitul lui aprilie.

×
Subiecte în articol: johnson&johnson vaccin anti-covid