x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Jucătorii echipei naționale de fotbal din China trebuie să scape de tatuaje

Jucătorii echipei naționale de fotbal din China trebuie să scape de tatuaje

30 Dec 2021   •   13:00
Jucătorii echipei naționale de fotbal din China trebuie să scape de tatuaje

Ministerul chinez al Sporturilor a interzis tatuajele pentru jucătorii echipei naționale de fotbal și le-a cerut celor care le au deja să le „îndepărteze", într-un moment în care puterea comunistă vrea să pună capăt tendințelor considerate vulgare.

De la muzică la jocuri online, China a încercat în ultimele luni să recâștige controlul asupra tinerilor și să impună anumite valori, opuse „decadenței morale” care ar veni din străinătate.

Este vizat și conținutul „vulgar" difuzat pe micul ecran și pe rețelele de socializare, care trebuie înlocuit cu valori „patriotice". Prin urmare, autoritatea chineză de reglementare în domeniul audiovizualului a cerut, în ultimele luni, criterii de frumusețe „corecte", interzicerea bărbaților „efeminați" și a „influencerilor vulgari".

Jucătorii echipei naționale a Chinei au acum „interdicție oficială de a-și face noi tatuaje", a anunțat ministerul sportului, îndemnându-i pe cei care le au să le „îndepărteze", conform ANSA.

„În circumstanțe speciale, tatuajele trebuie acoperite" în timpul antrenamentelor și competițiilor, a precizat ministerul într-un comunicat care interzice recrutarea oricărui sportiv tatuat.

Tatuajele sunt în general dezaprobate în China, care rămâne o societate predominant conservatoare. Dar au un oarecare succes în orașele mari, mai ales în rândul tinerei generații.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: tatuaje china