x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Juraţii procesului Michael Jackson, "închişi"

Juraţii procesului Michael Jackson, "închişi"

21 Aug 2011   •   21:00

Avocatii lui Conrad Murray, medicul acuzat de uciderea involuntara a lui Michael Jackson, al carui proces va incepe in septembrie, au cerut ca juratii sa fie izolati pe tot parcursul audierilor in acest caz, a anuntat Curtea Superioara din Los Angeles, informeaza AFP, preluat de Mediafax. Intr-o solicitare adresata judecatorului Michael Pastor, insarcinat cu acest caz, avocatii lui Murray isi motiveaza cererea prin faptul ca acest proces va fi unul dintre cele mai mediatizate din istorie.

"Este necesar sa se izoleze juriul, pentru ca acesta sa nu sufere nici o influenta exterioara si sa se garanteze acuzatului un proces corect si un juriu impartial", au explicat avocatii Edward Chernoff si Nareg Gourjian.

Solicitarea va fi analizata de Pastor in timpul unei audieri care va avea loc pe 25 august. In iulie, judecatorul a spus ca nu este favorabil ideii de izolare a juriului, estimand ca nu este necesar acest lucru si ca instanta nu dispune de mijloacele financiare pentru a o face pe parcursul celor sase saptamani cat va dura procesul.

Selectia juratilor va incepe pe 8 septembrie, iar audierile in acest proces – pe 26 septembrie.

Conrad Murray este cercetat pentru omucidere involuntara in cazul mortii cantaretului Michael Jackson, supranumit "regele muzicii pop", decedat pe 25 iunie 2009, la varsta de 50 de ani, in urma unei supradoze de propofol, un anestezic pe care starul american il folosea ca somnifer.

La sfarsitul lunii iulie, judecatorul Michael Pastor nu a autorizat vizionarea in cadrul procesului a inregistrarilor video care prezinta repetitiile starului american, realizate cu cateva zile inainte de decesul acestuia, pentru seria de concerte pe care Michael Jackson urma sa le sustina la Londra incepand din iulie 2009.

×
Subiecte în articol: externe