x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Jurnalist german, pe lista neagră a Kremlinului

Jurnalist german, pe lista neagră a Kremlinului

de Şerban Mihăilă    |    13 Apr 2016   •   17:23
Jurnalist german, pe lista neagră a Kremlinului

După ce extrase din cartea sa, “Războiul nevăzut al lui Putin”, au fost publicate, luni, de mass-media internaționale, jurnalistul german Boris Reitschuster pare să se confrunte deja cu primele represalii din partea Kremlinului.

Forțe invizibile, a căror apartenență nu este însă greu de anticipat, i-au blocat jurnalistului pagina de web printr-un atac cibernetic de tip phishing, lansat la numai câteva ore după apariția în presă a extraselor din lucrarea sa. Concomitent, hackerii au încercat să-i spargă contul de e-mail. “Au avut loc încercări de spargere a contului meu de e-mail, un bombardament de mail-uri, precum și un atac cibernetic asupra paginii mele, www.reitschuster.de, care acum nu se mai deschide”, a anunțat, ieri, Reitschuster, pe pagina sa de Facebook.

Cartea jurnalistului german oferă informații despre existența unei armate secrete pe care președintele rus, Vladimir Putin, a asamblat-o în Europa Occidentală, prin intermediul unor unități paramilitare de elită. Specializat în Rusia și biograf al lui Putin,  Boris Reitschuster susține că a văzut rapoarte întocmite de un serviciu european de informații, în care se oferă detalii în legătură cu activitatea acestor unități clandestine, răspândite pe întreg teritoriul Europei de Vest. Aceste grupuri de elită pot fi activate rapid, printr-o simplă notificare, și sunt constituite sub forma unor școli de arte marțiale, unde se învață un stil de luptă utilizat de forțele speciale ruse. Reitschuster afirmă că armata lui Putin este condusă de comandanți care provin din serviciul militar de spionaj GRU și din trupele aeropurtate de elită WDW

Camuflați în Germania

Jurnalistul susține că serviciile de informații au identificat anul trecut, în Germania, aproximativ 300 de bărbați implicați activi în aceste structuri pregătite de Kremlin. Printre ei se numără militari, polițiști, funcționari din sistemul judiciar, experți în domeniul securității, precum și transfugi din trupele speciale ale poliției și armatei germane. Recruții sunt antrenați pentru misiuni de sabotaj și manipularea explozivilor.

Misiunile armatei lui Putin constau în incitare la revolte sociale, denaturarea proceselor politice și sociale și răspândirea ideilor nedemocratice

 

×