x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Jurnalistă, reținută de poliția locală din Caracas

Jurnalistă, reținută de poliția locală din Caracas

de Redacția Jurnalul    |    26 Aug 2024   •   20:30
Jurnalistă, reținută de poliția locală din Caracas
Sursa foto: ThinkstockPhotos

O cunoscută jurnalistă venezueleană a fost reținută duminică la Caracas de către poliția care i-a percheziționat locuința, potrivit unui sindicat al jurnaliștilor și unei organizații locale de apărare a drepturilor.

Sindicatul național al lucrătorilor din presă din Venezuela (SNTP) și organizația de apărare a drepturilor Espacio Publico au declarat pe conturile lor X că agenți cu mandat de percheziție au intrat în apartamentul jurnalistei Carmela Longo și au reținut-o, scrie Reuters.

Cu câteva zile înainte, Longo anunțase pe contul său de Instagram că și-a părăsit locul de muncă la ziarul pro-guvernamental Ultimas Noticias după 20 de ani.

„Ofițerii poliției naționale au luat-o pe jurnalista [Carmela Longo] și pe fiul ei... plus unele echipamente informatice”, a declarat sindicatul lucrătorilor din presă într-o postare pe X care includea un videoclip care arată cum reporterul urcă într-o dubă a poliției cu agenți îmbrăcați în negru înainte ca duba și o altă mașină din spatele acesteia să plece.

Potrivit sindicatului presei, cel puțin alți opt reporteri au fost reținuți în urma alegerilor prezidențiale contestate din 28 iulie.

Ministerul Informațiilor și Procuratura Generală nu au răspuns solicitărilor de comentarii.

În prezent, există 1.674 de deținuți politici în țară, cel mai mare număr de până acum în acest secol, a declarat vineri ONG-ul pentru drepturile juridice Foro Penal pe rețelele sociale. Numărul nu îi include pe cei care au fost eliberați sau pe persoanele reținute pentru 48 de ore sau mai puțin.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×