x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Justiţia ucraineană a refuzat relaxarea condiţiilor de detenţie pentru Iulia Timoşenko

Justiţia ucraineană a refuzat relaxarea condiţiilor de detenţie pentru Iulia Timoşenko

de Agerpres    |    11 Feb 2014   •   21:50
Justiţia ucraineană a refuzat relaxarea condiţiilor de detenţie pentru Iulia Timoşenko
Sursa foto: Justiţia ucraineană a refuzat relaxarea condiţiilor de detenţie pentru Iulia Timoşenko

Justiţia ucraineană a refuzat marţi relaxarea condiţiilor de detenţie pentru opozanta Iulia Timoşenko la Harkov (est), unde fostul premier execută o pedeapsă de şapte ani de închisoare, relatează AFP. Măsura cerută prevedea un număr nelimitat de apeluri telefonice, mai multe vizite, precum şi învoiri ocazionale în cursul zilei.

Tribunalul Kominternovski din Harkov, unde s-a derulat procesul, a susţinut decizia autorităţilor penitenciare de a respinge cererea Iuliei Timoşenko, care a executat o treime din pedeapsa de şapte ani de închisoare pentru abuz de putere.

''Cererea apărării (împotriva acestei decizii) nu poate fi îndeplinită', a declarat judecătoarea Antonina Iurieva. Avocatul Iuliei Timoşenko, Olexandr Plahotniuk, a declarat că va contesta decizia, subliniind că tribunalul nu a făcut decât să confirme argumentele autorităţilor penitenciare, fără să ia în calcul argumentele apărării.

Procesul s-a derulat într-o sală plină cu jurnalişti şi militanţi pro-Timoşenko. ''Încetaţi s-o mai persecutaţi pe Iulia'', se putea citi pe o pancartă purtată de o militantă pe culoarele tribunalului. Închisă din august 2011, Iulia Timoşenko, care îşi execută pedeapsa la Harkov şi suferă de hernie discală, a fost spitalizată în 2012.

×