x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Kalaşnikov a deschis un magazin în cel mai mare aeroport din Moscova

Kalaşnikov a deschis un magazin în cel mai mare aeroport din Moscova

19 Aug 2016   •   16:27
Kalaşnikov a deschis un magazin în cel mai mare aeroport din Moscova

Producătorul rus de armament Kalaşnikov, renumit pentru arma sa de asalt AK-47, a anunţat vineri că a inaugurat un magazin la aeroportul internaţional Sheremetyevo, din Moscova, unde comercializează diverse suveniruri, inclusiv modele din plastic la scară reală ale armelor sale, transmite Reuters.

Un oficial al aeroportului a precizat că modelele de plastic ale armelor Kalaşnikov vândute la noul magazin vor fi în mod clar imitaţii şi nu vor pune nicio problemă pentru securitatea aeroportului Sheremetyevo, cel mai mare aeroport din Moscova şi din Rusia în termeni de număr de pasageri. În 2015 aeroportul internaţional Sheremetyevo a asigurat tranzitul a peste 31 de milioane de pasageri.

"Kalaşnikov este una dintre cele mai populare mărci în rândul oamenilor din întreaga lume când vine vorba de Rusia. De aceea suntem bucuroşi să oferim tuturor oportunitatea de a lua cu ei din Rusia un suvenir care poartă marca noastră", a declarat directorul de marketing de la Kalaşnikov, Vladimir Dmitriev.

Noul magazin face parte din eforturile producătorului rus de armament de a intra pe piaţa echipamentelor civile. În urmă cu doi ani compania a lansat un efort concentrat destinat maximizării potenţialului de profit prin utilizarea numelui recunoscut la nivel mondial. Tot acest efort a fost determinat, parţial, şi de sancţiunile occidentale care au blocat accesul Kalaşnikov pe piaţa armelor destinate civililor din SUA.

În 2013, uzina de armament de la Izhmash, unde sunt produse celebrele AK-47, şi-a schimbat denumirea în Kalashnikov Corporation. Uzina produce peste 70 de tipuri de arme, precum şi o gamă largă de arme de vânătoare. Kalasnikovul a fost adoptat de Armata Sovietică în 1949 şi a devenit o armă extrem de populară în rândul forţelor armate din lume de atunci, sub diverse versiuni. AGERPRES/(AS - autor: Constantin Balaban, editor: Nicoleta Gherasi)

×