x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Kenya: Cel puțin patru morți în urma exploziei unui autobuz la Nairobi

Kenya: Cel puțin patru morți în urma exploziei unui autobuz la Nairobi

14 Dec 2013   •   21:25
Kenya: Cel puțin patru morți în urma exploziei unui autobuz la Nairobi

Cel puțin 4 persoane au fost ucise și 36 rănite sâmbătă în capitala Kenyei, Nairobi, în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv asupra unui autobuz, transmit agențiile Associated Press și AFP citând poliția locală, informează agerpres.ro.

Inițial, Ministerul kenyan de Interne a vorbit despre lansarea unei grenade înspre vehicul, dar acum ia în calcul și posibilitatea detonării dispozitivului din interiorul acestuia și existența unui eventual atacator kamikaze. În urma exploziei puternice au fost avariate și mai multe autoturisme din apropierea autobuzului.

Este al patrulea atac terorist produs în ultimele cinci zile în Kenya, care a sărbătorit joi 50 de ani de la obținerea independenței față de Marea Britanie.

De la sfârșitul anului 2011, când a trimis trupe în Somalia pentru a lupta împotriva rețelei al-Shabab, conectată la Al-Qaida, Kenya a devenit ținta a numeroase atentate ce au vizat mai ales capitala Nairobi și stațiunile turistice de pe țărmul oceanului. Cel mai sângeros atac a fost în luna septembrie a anului în curs, când un comando al-Shabab a ocupat un centru comercial din Nairobi și a luat numeroși ostatici, 67 de persoane fiind atunci ucise. 

×
Subiecte în articol: explozie nairobi explozie autobuz