x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Kim Jong-Un l-a executat pe viceprim-ministrul Kim Yong-jin, din cauza unei "atitudini greşite"

Kim Jong-Un l-a executat pe viceprim-ministrul Kim Yong-jin, din cauza unei "atitudini greşite"

31 Aug 2016   •   16:10
Kim Jong-Un l-a executat pe viceprim-ministrul Kim Yong-jin, din cauza unei "atitudini greşite"

Liderul Coreii de Nord, Kim Jong-un, a ordonat execuţia viceprim-ministrului Kim Yong-jin, care deţinea şi portofoliul educaţiei, deoarece îl considera un 'agitator' şi un 'element antirevoluţionar', a informat miercuri Ministerul Unificării din Coreea de Sud, transmite EFE. 

Politicianul nord-coreean, în vârstă de 63 de ani, ar fi fost împuşcat în iulie de un pluton de execuţie, a declarat pentru EFE, la Seul, un reprezentant al acestui minister. 

Potrivit sursei citate, printre motivele care au dus la execuţie ar fi că Kim Yong-jin 'ar fi avut o atitudine negativă atunci când a asistat la o importantă reuniune parlamentară la finele lunii iunie'.

Din această cauză, a explicat oficialitatea sud-coreeană, vicepremierul nord-coreean a fost interogat şi ulterior s-a decis executarea lui în iulie pe motiv că este un 'element antirevoluţionar'. 

Ministerul Unificării de la Seul a anunţat că a primit informaţii despre executarea lui Kim Yong-Jin 'prin intermediul mai multor canale', cu toate că ermetismul care caracterizează regimul de la Phenian face imposibilă confirmarea acestei execuţii. 

Oficialităţile de la Seul au mai informat că alţi doi politicieni nord-coreeni importanţi au fost trimişi în lagăre de reeducare, lunile trecute, în cadrul presupusei campanii de epurări efectuate de tânărul lider nord-coreean. 

Ar fi vorba despre Kim Jong-chol, în vârstă de 71 de ani, director al Departamentului Frontului Unit, organul Phenianului însărcinat cu relaţiile cu ţara vecină Coreea de Sud, şi Choi Hwi, prim director adjunct al Comitetului Central al Partidului Muncitorilor, de guvernământ.

În cazul lui Kim Jong-chol, regimul l-ar fi acuzat că avea o atitudine sfidătoare şi că ar fi abuzat de poziţia şi influenţa sa în departamentul pe care îl conducea.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: Kim Jong-un Kim Yong-jin