x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rușii se fac din nou de râs: Racheta „Kinjal”, pe care Rusia a declarat-o „invincibilă”, a fost doborâtă de ucraineni!

Rușii se fac din nou de râs: Racheta „Kinjal”, pe care Rusia a declarat-o „invincibilă”, a fost doborâtă de ucraineni!

de Redacția Jurnalul    |    06 Mai 2023   •   19:18
Rușii se fac din nou de râs: Racheta „Kinjal”, pe care Rusia a declarat-o „invincibilă”, a fost doborâtă de ucraineni!
Sursa foto: Hepta

Forțele aeriene ucrainene au afirmat că au doborât o rachetă hipersonică rusă deasupra Kievului. Armata ucraineană a utilizat, în acest scop, sistemele de apărare Patriot americane, recent primite, scrie „The Guardian”.

Este prima dată când Kievul anunță că a reușit să intercepteze una dintre cele mai moderne arme ale Moscovei. Este, de asemenea, prima utilizare cunoscută, de către Kiev, a sistemelor americane „Patriot” în conflictul militar care a urmat invaziei ruse.

Comandantul forțelor aeriene din Ucraina, Mikola Oleșciuk, a scris pe „Telegram” că racheta balistică de tip „Kinjal” a fost interceptată în timpul unui atac nocturn asupra zonei capitalei.

„Da, am doborât «unicul» Kinjal. S-a întâmplat în timpul atacului din noaptea de 4 mai deasupra regiunii Kiev!”, a afirmat oficialul militar ucrainean.

Potrivit acestuia, racheta Kh-47 a fost lansată de un avion MiG-31K de pe teritoriul rusesc și a fost doborâtă cu o rachetă lansată de sistemul „Patriot”.

„Kinjal” („Pumnal”, în limba rusă, n.r.) este una dintre cele mai noi și mai avansate arme rusești. Racheta rusească este de 10 ori mai rapidă decât sunetul

Conform informațiilor din surse rusești, această rachetă balistică lansată din aer are o rază de acțiune de până la 2.000 de kilometri și zboară cu o viteză de 10 ori mai mare decât cea a sunetului, ceea ce o face greu de interceptat. Mai mult, aceasta este capabilă să transporte încărcături nucleare cu o putere între 5 și 50 de kilotone sau încărcături clasice.

Combinația dintre viteza hipersonică și focosul puternic permite rachetelor „Kinjal” să distrugă ținte puternic fortificate, cum ar fi buncărele subterane sau tunelurile săpate în munți.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: kinjal racheta