x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Kremlinul recunoaște pierderile semnificative de trupe

Kremlinul recunoaște pierderile semnificative de trupe

07 Apr 2022   •   20:50
Kremlinul recunoaște pierderile semnificative de trupe
Sursa foto: Dmitri Peskov/antena3

Rusia a suferit "pierderi semnificative de trupe", a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui Vladimir Putin, conform BBC.

Dmitri Peskov a fost întrebat la Sky News dacă războiul a este „umilitor”, având în vedere că Rusia s-a retras din capitală, a pierdut mii de soldați și că președintele Volodimir Zelenski este încă la putere.

Peskov a spus că aceasta a fost o "înțelegere greșită" a ceea ce s-a întâmplat.

Dar, întrebat din nou dacă Rusia a pierdut mii de soldați, el a spus: "Da, avem pierderi semnificative de trupe și este o tragedie uriașă pentru noi".

El a adăugat apoi că retragerea din regiunea Kiev și din orașul Cernihiv din nordul țării a fost un "act de bunăvoință" pentru a "ridica tensiunea" în timpul negocierilor de pace.

În interviu, Peskov a repetat motivele Rusiei pentru ceea ce descrie ca fiind o "operațiune militară specială", spunând că Ucraina a devenit "antirusească" și că Rusia este "foarte nervoasă" deoarece NATO "a început să se apropie de granițele noastre".

Rusia a declarat anterior că 1.351 de soldați au fost uciși. Bilanțul complet al morților nu este cunoscut, dar un oficial NATO a fost citat de presa americană ca fiind între 7.000 și 15.000 de morți, iar în SUA există estimări similare.

.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Dmitri Peskov