x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe La un pas de tragedie: Boeing 787 Dreamliner oprit de la decolare după o scurgere de kerosen (VIDEO)

La un pas de tragedie: Boeing 787 Dreamliner oprit de la decolare după o scurgere de kerosen (VIDEO)

23 Ian 2014   •   09:58
La un pas de tragedie: Boeing 787 Dreamliner oprit de la decolare după o scurgere de kerosen (VIDEO)

Problemele tehnice par că nu se mai sfârşesc pentru aeronavele de tip Boeing 787 Dreamliner aflate în dotarea mai multor companii aviatice.

Un astfel de aparat, din flota Norwegian Air, care urma să efectueze un zbor pe ruta Oslo - Bangkok, a fost oprit să decoleze în ultimul moment, după ce s-a constatat o scurgere masivă de combustibil dintr-unul din rezervoarele aeronavei.

Avionul se afla deja pe pistă, pregătindu-se să înceapă rularea în vederea decolării, în momentul în care unul dintre pasageri a sesizat cum kerosenul curgea şuvoi din rezervorul aflat în aripa dreaptă a avionului.

Ann Kristin Balto a povestit, conform The Local, că a alertat una dintre stewardese: "A văzut cu ochii ei despre ce e vorba şi am văzut-o speriată, astfel că a pus imediat mâna pe telefon. Nu ştiu pe cine a sunat, dar motoarele avionului au fost oprite imediat".  

Purtătoarea de cuvânt a companiei scandinave a declarat că pasagerii nu au fost în pericol nicio clipă, scurgerea de combustibil fiind sesizată de piloţi alertaţi de un senzor de pe panoul central de bord.

Pasagerii au fost debarcaţi de urgenţă, continuându-şi călătoria cu o întârziere de 19 ore, iar reprezentanţii companiei şi-au declinat competenţa către Boeing, responsabilă de întreţinere.

Reprezentanţii companiei au admis incidentul produs duminică, punându-l pe seama unei banale valve, responsabilă de scurgerea combustibilului.

Acesta a fost fost cel de-al 13-lea incident de natură tehnică de lansarea modelului 787 Dreamliner, care costă 200 de milioane de dolari, la sfârşitul anului 2011.

×