x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Lavrov: Poziţiile SUA şi Rusiei în problema luptei împotriva Statului Islamic sunt "destul de apropiate"

Lavrov: Poziţiile SUA şi Rusiei în problema luptei împotriva Statului Islamic sunt "destul de apropiate"

27 Sep 2015   •   20:09
Lavrov: Poziţiile SUA şi Rusiei în problema luptei împotriva Statului Islamic sunt "destul de apropiate"

Poziţiile Rusiei şi SUA în problema luptei împotriva grupării jihadiste Statul Islamic (SI) "sunt destul de apropiate", a estimat, duminică, şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov, la finalul întrevederii sale cu omologul american John Kerry, în marja celei de-a 70-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, informează agenţia de presă TASS.

"Poziţiile sunt destul de apropiate. John Kerry a confirmat astăzi că singurul obiectiv al SUA şi al coaliţiei înfiinţate de ele este lupta împotriva teroriştilor şi împotriva grupării Statul Islamic. Acesta este şi obiectivul nostru. Singurul lucru ce nu reuşeşte în planul apropierii poziţiilor îl constituie concluziile practice trase din acest obiectiv comun", a spus Lavrov.

Ministrul de externe al Rusiei a subliniat că acţiunile "trebuie să fie construite în baza fermă a Cartei ONU, cu acordul statelor corespunzătoare şi cu sprijinul Consiliului de Securitate al ONU".

"SUA consideră că membrii coaliţiei pe care o conduc nu au nevoie de o asemenea aprobare din partea Consiliului de Securitate al ONU. Acest lucru este, în opinia noastră, o încălcare garantată a dreptului internaţional", a subliniat Lavrov.

Cu toate acestea, şeful diplomaţiei ruse a declarat că "există dorinţă de a coopera, atât pe linia diplomaţiilor, cât şi pe linia militarilor". "Cu cât mai mult şi mai regulat vor fi discutate aceste probleme la nivel de profesionişti, cu atât mai simplu va fi să fie rezolvată una dintre cele mai complicate probleme cu care ne confruntăm", a conchis Serghei Lavrov. 

Agerpres

×