x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cascadorii râsului: Leoaica pe care o căutau 120 de polițiști prin Berlin este de fapt un mistreț

Cascadorii râsului: Leoaica pe care o căutau 120 de polițiști prin Berlin este de fapt un mistreț

de Redacția Jurnalul    |    22 Iul 2023   •   10:20
Cascadorii râsului: Leoaica pe care o căutau 120 de polițiști prin Berlin este de fapt un mistreț

Oficialii germani au anulat căutările unei presupuse leoaice, după ce nu au găsit nicio dovadă că o felină mare ar fi fost în libertate în suburbiile Berlinului. În plus, ei cred acum că animalul ar fi un mistreț, după ce 120 de ofițeri de poliție și experți în animale sălbatice au fost implicați în căutări, scrie BBC.

Poliția a căutat leoaica timp de mai bine de 24 de ore, după ce a fost anunțată de către cetățeni despre faptul că un animal sălbatic este în libertate, dar dar nu a găsit nicio urmă. După ce au vorbit cu experții, autoritățile cred acum că animalul era un mistreț.

În zonele în care a fost văzut animalul nu au fost găsite urme de labe sau material ADN, cum ar fi excremente de animal.

Căutările au fost declanșate joi după apariția unui filmuleț video cu în care părea fie un animal sălbatic, posibil un leu, care se plimba într-o zonă împădurită din orașul Kleinmachnow.

În timp ce se desfășurau căutările, doi ofițeri de poliție au declarat că au văzut o „pisică mare” la aproximativ 20 de metri distanță în aceeași zi.

Însă, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, primarul din Kleinmachnow, Michael Grubert, a declarat că „totul indică faptul că nu este vorba de o leoaică”.

El a prezentat fotografii care, potrivit acestuia, demonstrează că animalul din filmare nu are gâtul lung și curbat caracteristic leilor. Iar ceea ce părea în filmare ca o coadă lungă cu un bob, a spus primarul, ar fi putut fi de fapt o umbră proiectată de vegetație.

„Nu există un pericol imediat”, a declarat Grubert, adăugând că poliția va rămâne în alertă în cazul în care situația se va schimba.

Între timp, purtătoarea de cuvânt a orașului Kleinmachnow, Martina Bellack, a declarat că au fost chemați doi experți - inclusiv unul din Africa de Sud - pentru a analiza imaginile.

„Amândoi au ajuns la concluzia că nu avea cum să fie vorba de un leu”, a spus ea.

Un alt expert a declarat pentru postul de radio local din Berlin RBB că, din imaginile pe care le-a văzut, animalul semăna mai degrabă cu un mistreț, care este un animal obișnuit în regiune.

La un moment dat, vineri, până la 120 de ofițeri de poliție și experți în animale sălbatice au fost implicați în căutări.

Au fost folosite, de asemenea, drone, elicoptere și camere de luat vederi cu infraroșu, înainte de a se renunța la căutări.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: mistret berlin leoaica