x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Licitaţia cu obiecte aparţinându-i lui Diego Maradona, un eşec

Licitaţia cu obiecte aparţinându-i lui Diego Maradona, un eşec

21 Dec 2021   •   11:00
Licitaţia cu obiecte aparţinându-i lui Diego Maradona, un eşec
Sursa foto: Hepta

Licitaţia internaţională care a scos la vânzare 87 de articole care i-au aparţinut lui Maradona, inclusiv case, maşini de lux, îmbrăcăminte şi diverse suveniruri, s-a încheiat cu un încasări de doar 26.000 de dolari, cu mult sub ceea ce se aşteptau organizatorii evenimentului.

Cele mai valoroase obiecte, începând cu casa din Buenos Aires pe care Diego a donat-o părinţilor săi după ce a semnat primul său contract profesionist (licitaţia a început de la 900.000 de dolari), au rămas nevândute din lipsă de oferte.

Nu s-a prezentat nimeni pentru cealaltă casă de vânzare, o vilă din Mar del Plata cu un preţ de pornire de 65.000 de dolari. La fel s-a întâmplat şi pentru celelalte două loturi cele mai valoroase, două maşini de lux în valoare de 225.000 de dolari şi 165.000 de dolari.

Din cele 87 de articole aflate la licitaţie, doar 29 au fost licitate. Printre acestea, diverse şepci, inclusiv cea donată lui Maradona de către preşedintele venezuelean Nicolas Maduro (vândută cu 520 de dolari) şi mai multe tricouri. Un tricou al echipei Napoli a fost vândut cu 1.500 de dolari. O cifră similară s-a oferit pentru fotografia fostului star apărând în compania lui Fidel Castro, vândută cu 1.600 de dolari.

La eveniment au participat 1.500 de persoane, care au avut acces la live streaming după ce au plătit un bilet de 10 dolari. Încasările din licitaţia destinată moştenitorilor direcţi ai lui Diez, cei 5 copii legitimi, trebuia să fie folosită pentru achitarea datoriilor.

Organizatorul licitaţiei, compania Adrian Mercado, a anunţat într-un comunicat de presă că a prelungit cu 10 zile termenul licitaţiei.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: diego maradona