x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Liderul Partidului Brexit spune că Donald Trump este preocupat de întârzierea Brexitului

Liderul Partidului Brexit spune că Donald Trump este preocupat de întârzierea Brexitului

05 Iun 2019   •   12:52
Liderul Partidului Brexit spune că Donald Trump este preocupat de întârzierea Brexitului

Nigel Farage, liderul Partidului Brexit, a declarat că preşedintele american Donald Trump i-a spus, în întâlnirea pe care au avut-o marţi, că este preocupat de cât de mult durează procesul de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană, transmite Reuters.

Farage a spus că s-a bucurat de o 'întâlnire bună' cu preşedintele american şi că acesta se simte bine în vizita de stat în Marea Britanie, începută luni.

'El crede total în Brexit, e de părere că e lucrul cel mai bun pentru ţară şi este preocupat că pare să dureze atât de mult timp', a declarat Nigel Farage, la emisiunea sa de la postul de radio LBC.

Farage a fost unul dintre primii britanici care l-au vizitat pe Trump la New York după victoria în alegerile din 2016, iar preşedintele american l-a descris recent drept 'un prieten de-al meu'.

Într-un interviu acordat Sunday Times la sfârşitul săptămânii trecute, Trump a spus: 'Îmi place Nigel foarte mult. Are multe de oferit - e o persoană foarte inteligentă'. 

Farage a fost fotografiat marţi de Reuters sosind la reşedinţa ambasadorului SUA la Londra - unde este găzduit preşedintele pe durata vizitei de stat -, după ce Trump a revenit de la conferinţa de presă cu premierul britanic Theresa May.

La Londra, Donald Trump discută cu mai mulţi politicieni, inclusiv din rândul criticilor Theresei May.

Parlamentarii conservatori pro-Brexit Owen Paterson şi Iain Duncan Smith au fost şi ei văzuţi marţi la reşedinţa Winfield House, iar favoritul la succesiunea Theresei May, Boris Johnson, a avut o conversaţie telefonică de 20 de minute cu Donald Trump puţin mai devreme.

Preşedintele american a declarat însă că a refuzat o invitaţie de a se întâlni din partea liderului laburist Jeremy Corbyn.

AGERPRES

×