x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Lista neagră a Califatului Cibernetic

Lista neagră a Califatului Cibernetic

de Şerban Mihăilă    |    27 Apr 2016   •   19:25
Lista neagră a Califatului Cibernetic
Sursa foto: stokkete/Getty Images/iStockphoto

De abia apărută pe firmament, Califatul Cibernetic Unit (CCU), noua alianță a hackerilor care sprijină gruparea jihadistă Statul Islamic, a trecut la acțiune. 

Pirații informatici au distribuit la începutul acestei săptămâni o listă neagră, cu numele a 43 de angajați ai administrației americane, care ar urma să fie executați de teroriști. Lista conține persoane care au sau au avut legături cu Departamentul de Stat, Departamentul Securității Interne, precum și cu departamentele Apărării, Energiei, Comerțului și Sănătății, scrie site-ul american de investigații online, Vocativ. Lista mai identifică drept ținte ambasadele SUA din Chile și Nepal, Departamentul de Marină din Gulfport, Mississippi, și un oficial care a lucrat pentru Departamentul Apărării din Australia. Prelucrate în Photoshop, imaginile “victimelor” au fost distribuite pe grupul CCU de pe Telegram, aplicație similară cu WhatsApp. Sub fiecare imagine este scris “Îi vrem morți”, în limbile engleză, arabă, spaniolă, rusă și franceză. De asemenea, sunt trecute numerele de telefon ale țintelor, nu însă și adresele lor de domiciliu. 

Pluton informatic de execuție

Crearea CCU a fost anunțată de Statul Islamic drept un mega-succes, după ce trei mari grupări de hackeri – inclusiv Armata Califatului Cibernetic (ACC) – au fost de acord să se unească pentru a lupta eficient contra SUA. În martie, ACC se acoperise de ridicol, după ce a penetrat o companie SEO din India, numită “Add Google Online”, și s-a lăudat că a reușit să pirateze adevăratul “Google”. 

×