x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Live TEXT Război în Ucraina, ziua 189. Delegația AIEA a ajuns în orașul Zaporojie

Live TEXT Război în Ucraina, ziua 189. Delegația AIEA a ajuns în orașul Zaporojie

31 Aug 2022   •   07:15
Live TEXT Război în Ucraina, ziua 189. Delegația AIEA a ajuns în orașul Zaporojie

Delegația Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) a ajuns astăzi în orașul Zaporojie.

Update Delegația Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) a ajuns astăzi în orașul Zaporojie iar joi va efectua o inspecție la centrala nucleară, aflată la 100 km de localitate.  Aceasta este condusă de directorul AIEA, Rafael Grossi, scrie Reuters.

"Este o misiune de verificare pentru menţinerea în condiții bune a acestei importante centrale nucleare, cea mai mare din Europa. Vrem să evităm producerea unui accident nuclear", a declarat oficialul.

Update Inspectorii AIEA vor ajunge, joi, la centrala nucleară Zaporojie, din sudul Ucrainei, potrivit autorităților ruse din regiune, scrie Reuters. 

Misiunea va dura 1-2 zile dar 6 experți AIEA vor rămâne la centrala din orașul Enerhodar. 

Reprezentantul Rusiei la Viena, Mihail Ulianov, a spus că autoritățile de la Moscova vor ca inspectorii AIEA să rămână permanent la centrală.

Rusia și Ucraina se acuză reciproc de atacurile asupra centralei nucleare. 

ȘTIRE INIȚIALĂ Președintele Volodimir Zelenski a transmis că armata ucraineană face tot ce este posibil pentru a dezvolta contraofensiva începută în sudul țării.

Potrivit CNN, Zelenski a declarat că forțele armate și serviciile de securitate fac “tot ce este posibil și imposibil pentru ca fiecare militar rus să simtă neapărat răspunsul ucrainean la această teroare teribilă pe care Rusia a adus-o pe pământul nostru“.

”Apărătorii noștri vor distruge toate depozitele, cartierele generale ale ocupanților și echipamentele acestora, indiferent unde se află.

Acesta este pământ ucrainean, iar ocupanții pot face doar două lucruri: să fugă sau să se predea. Nu le lăsăm alte opțiuni“, a completat președintele Ucrainei.

×