x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Live TEXT Război în Ucraina, ziua 46. Rusia își întărește trupele cu rezerviști și recruți din Transnistria 

Live TEXT Război în Ucraina, ziua 46. Rusia își întărește trupele cu rezerviști și recruți din Transnistria 

10 Apr 2022   •   08:42
Live TEXT Război în Ucraina, ziua 46. Rusia își întărește trupele cu rezerviști și recruți din Transnistria 
Sursa foto: Hepta

Duminică, 10 aprilie 2022, este cea de-a 46-a zi de război în Ucraina.

Update 21.10 Cancelarul austriac Karl Nehammer se va deplasa luni în Rusia pentru a se întâlni cu președintele Vladimir Putin.

Update 19.50 Noi imagini de la atacul de ieri de la Rubijne, regiunea Luhansk. Un depozit de acid azotic a fost lovit de o racheta, iar explozia a distrus intregul rezervor. Pe o distanta de cativa  kilometri s-a intins un nor periculos de gaze. Partile beligerante se acuza reciproc pentru acest atac

Update 18.50  Procurorul general al Ucrainei afirmă că 1.222 de cadavre au fost descoperite în regiunea Kiev de când forțele rusești s-au retras din zonă.

Irina Veneditktova a declarat pentru Sky News că autoritățile ucrainene investighează 5.600 de cazuri de presupuse crime de război comise de trupele rusești de la începutul invaziei și că a identificat peste 500 de suspecți de crime de război, inclusiv oficiali militari și guvernamentali de top din Rusia, notează BBC.

Update 17.15 Situatia actiunilor militare de astazi si harta operatiunilor din Ucraina

Update 17.00 In orasul Herson, sute de locuitori au iesit din nou in strada  pentru a protesta impotriva ocupatiei militare ruse

Update 16.30 Rusia își întărește trupele cu rezerviști și recruți din Transnistria 

Ministerul britanic al Apărării afirmă că, pentru a contrabalansa ”pierderile imense” Rusia încearcă să mărească numărul trupelor cu personal trecut în rezervă încă din 2012.

De asemenea, Rusia încearcă să recruteze forță de luptă și din regiunea Transnistria, mai arată ministerul britanic.

Update 15.35 Consilier local: La Mariupol, sunt uciși civili pe stradă, iar bărbații sunt mobilizați forțat în rândurile militanților „DNR”

La Mariupol, rușii ucid civili pe străzi, iar bărbații sunt mobilizați forțat în rândurile militanților „DNR”, spune consilierul primarului, Piotr Andriușcenko. „Militarii ruși omoară oameni pe străzi și fac fotografii cu morții”, anunță consilierul într-o postare pe Telegram.

Update 14.45 Distrugerea unui vehicul blindat rusesc cu ajutorul loviturilor coordonate prin drona. Trupele ucrainene au folosit inalta tehnilogie militara si azi, in zona Donetk

Donetsk

Update 14.30 Cum arata un atac asupra trupelor ucrainene dintr-un elicopter de asalt KA 52 Aligator

Update 13.30 Blindate rusesti distruse de Armata Ucraineana cu ajutorul sistemelor de artilerie primite recent din Occident.

Update 13.20 Doua vapoare din portul Mariupol - "Tsarevna" si "Lady Augusta" - ar fi fost capturate de trupele de voluntari din Batalionul Azov si transformate in uniati defensive. Din cele doua nave, cu ajutorul armamentului usor de artilerie, paramilitarii ucraineni distrug blindatele grele rusesti care se misca greu pe strazile distruse ale orasului.

Update 12.45 O retragere victorioasa Imagini din Oriol, Federatia Rusa, unde trupele din desantul "V" au fost retrase din zonele ucrainene Cernihiv si Sumi

Update 11.35 Primele cadre care arata utilizarea cu succes al sistemului AG Starstreak - primit recent din Marea Britanie -  coordonat prin drona Urlan, de catre trupele ucrainene. Brigada 95 a Fortelor Armate Ucrainene anunta ca odata cu prima folosire a echipamentului britanic au fost inregistrate avarierea sau distrugerea catorva blindate rusesti

Update 11.00 Peste 10.000 de ucraineni au intrat sâmbătă în România, în creștere cu 16,2% față de ziua anterioară, a anunțat Poliția de frontieră.

Sâmbătă, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 92.604 de persoane, dintre care 10.025 cetăţeni ucraineni, în creștere cu 16,2 % faţă de ziua precedentă.

Update 10.25 O groapă comună cu zeci de ucraineni uciși a fost descoperită în Buzova, un sat în apropiere de Kiev, a anunțat un oficial local, citat de Reuters.

Șeful comunității Dmytrivka, care include Buzova, Taras Didych, a spus pentru televiziunea ucraineană că trupurile au fost găsite într-un șanț în apropierea unei benzinării.

Update 10.18 Interesantă filmare. La Mariupol. Aceștia sunt ceceni. Care filmează izbânda. Nu filmarea e interesantă ci ce se aude în fundal. Se aude o femeie țipând disperat: "Natașa!". Apoi, o împușcătură. Apoi, liniște

Update 10.00 În această dimineață, ruși au bombardat o școală și două clădiri rezidențiale în Severodonețk, potrivit Nexta.

Update 09.50 Preşedintele rus Vladimir Putin a numit un nou general pentru a conduce războiul din Ucraina, în timp ce armata sa îşi schimbă planurile după eşecul de a cuceri Kievul, potrivit CNN care citează un oficial american şi un oficial european.

Oficialii au declarat pentru CNN că generalul Alexander Dvornikov, comandantul Districtului Militar de Sud al Rusiei, a fost numit comandant de teatru al campaniei militare ruseşti din Ucraina.

Update 09.15 Harta copiilor- victime ale razboiului.

Update 09.00 Azovstal, imagini filmate astazi dimineata cu ajutorul dronei. Combinatul metalurgic a ramas ultima pozitie de aparare a fortelor militare ucrainene in oras. Zona este inconjurata de forte ale Federatiei Ruse, batalioane ale militiilor separatiste din Donetk si ale cecenilor

Azovstal

Imagini din Mariupol

Update 08.45 Militarii rusi sunt primiți ca niște învingători. Coloana de vehicule militare este, de fapt, în retragere din regiunea Sumi. Primirea cu aclamații este filmată în zona Kursk, Rusia

Jens Stoltenberg: NATO plănuieşte o prezenţă militară permanentă la frontieră

NATO lucrează la planuri pentru o prezenţă militară permanentă la graniţa sa, într-un efort de a lupta împotriva viitoarelor agresiuni ruseşti, a relatat The Telegraph, citându-l pe secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

NATO se află „în mijlocul unei transformări foarte fundamentale” care va reflecta „consecinţele pe termen lung” ale acţiunilor preşedintelui rus Vladimir Putin, a declarat Stoltenberg într-un interviu acordat pentru The Telegraph.

„Ceea ce vedem acum este o nouă realitate, o nouă normalitate pentru securitatea europeană. Prin urmare, le-am cerut acum comandanţilor noştri militari să ofere opţiuni pentru ceea ce noi numim o resetare, o adaptare pe termen mai lung a NATO”, a declarat Stoltenberg, citat de ziar.

Stoltenberg, care a declarat recent că îşi va prelungi mandatul la conducerea alianţei cu un an, a mai spus în interviu că deciziile privind resetarea vor fi luate la un summit NATO care va avea loc la Madrid în iunie.

×
Subiecte în articol: Ucraina