x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Live TEXT Război în Ucraina, ziua 51. Anunțul Ministerului rus al Apărării: Crucișătorul Moskva s-a scufundat în Marea Neagră

Live TEXT Război în Ucraina, ziua 51. Anunțul Ministerului rus al Apărării: Crucișătorul Moskva s-a scufundat în Marea Neagră

15 Apr 2022   •   07:39
Live TEXT Război în Ucraina, ziua 51. Anunțul Ministerului rus al Apărării: Crucișătorul Moskva s-a scufundat în Marea Neagră
Sursa foto: Hepta

Vineri, 15 aprilie 2022, este cea de-a 51-a zi de război în Ucraina.

Update Atac al unui bombardier TU 22 asupra zonei Azovstal din Mariupol

Update Smolensk, Rusia. Mars-amenintare. Utilajele au fost duse pana la monumentul de la Katyn, prefacandu-se ca il darama. Actiunea, spun rusii, s-ar putea repeta, iar demolarea monumentului chiar s-ar face ca raspuns la demolarile monumentelor Armatei Rosii din Polonia.

 

Update Odesa. De pe plaja, direct la incorporare

Update Au reaparut rachetele si filmari cubele. Regiunea Zaporoje

Update Recent. Inca o cladire daramata la Nikolaev de atacuri rusesti cu rachete (surse neoficiale din Federatia Rusa sustin ca este vorba de centrul regional Azov)

Update Bombardamente la Harkov. Cartierul Piatihatka

Update Peste cinci milioane de persoane au părăsit Ucraina de la începutul invaziei ruse, pe 24 februarie, potrivit datelor difuzate vineri de Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR)

Update Spitalul nr 4 din Mariupol. In imagini sunt si unii dintre pacientii ce fusesera internati aici. Sunt morti, zac printre daramaruri de cateva zile

Update  Atac de blindate in Mariupol, zona Azovstal, petrecut in cursul zilei de astazi. Sau cum distrugi un oras cu tancul

Update Mariupol. Rusii nu au raspuns la informatia ca interzic inmormantarile si exhumeaza cadavrele celor ingropati in parcuri, pe marginea strazilor sau in curtile caselor ori a blocurilor. Au prezentat, insa, un film in care un batran ingrijea mormantul sotiei sale aflat intr-un parculet din oras. Comentariul este unul sec: "Mariupolul a devenit un oras al mortilor". In imagini se mai pot vedea alte morminte sapate in parc.

 

 

Update Căpitanul de gradul 1, comandantul crucișatorului „Moskva” - Kuprin Anton Valerievich - a murit în timpul  incendiului de la bordul fostei nave amiral a Flotei Mării Negre a Federației Ruse.

Update Potrivit unor surse neoficiale rusesti, primele trupe ar fi intrat in Azovstal, combinatul ramas ca ultima reduta de aparare ucraineana la Mariupol

 

Update Situația pe front în Ucraina

Update Reprezentanti ai  organizatiei Azov, confirmati de mai multe surse oficiale de la Kiev sustin ca la Mariupol, trupele Federatiei Ruse au interzis ingroparea  civililor decedați. Mai mult, aceleasi surse anunta ca in mai multe cartiere ale orasului soldati rusi au inceput o actiune de exhumare a celor ce au fost inmormantati in curti sau pe strazi

Update In multe orase ucrainene aflate in linia frontului nu mai exista utilitati. Criza de apa ii face pe oameni sa fie inventivi

Update Alte incercari de atac cu racheta ale Fortelor Armate Ucrainene in regiunea ruseasca Belgorod

UPDATE Undeva, in apropierea zonei Mariupol. Cativa prizonieri ucraineni - care au depus armele in apropierea Azovstal -  sunt pusi sa ingenuncheze in fata unor morminte proaspete. "Civili ucisi de Batalionul Azov", se mentioneaza in comentariul care insoteste filmarea aparuta in spatiul virtual rusesc. De remarcat sunt soldatii rusi din spate - cu automatele pregatite, discursul femeii-militar (pare a fi ofiter) si ce scrie pe placa mare, funerara: "Nu uitam, nu iertam".

UPDATE Atacurile aeriene au vizat si aeroporturile Starokonstantinov și Mirgorod. De acolo sunt lansate, în principal, dronele Bayraktar

Update În cursul nopții au fost înregistrate bombardamente la Makeeva, Harkov și Kiev

 

Update Oficialii ruși au anunțat ca nava Moskva s-a scufundat. "In timpul remorcării crucișătorului „Moskva” către portul de destinație, din cauza avariei aduse carenei de incendiul provocat de detonarea muniției, nava și-a pierdut stabilitatea. Moskva s-a scufundat in timp ce pe mare era furtuna. Echipajul crucișătorului fusese evacuat anterior pe navele Flotei Mării Negre din zonă", scrie pe canalul sau de Telegram ministrul rus al Apararii, Serghei Soigu.

Nava militară rusă avariată în urma unei explozii s-a scufundat joi seară în Marea Neagră

Nava militară rusă Moskva, avariată semnificativ în cursul conflictului cu Ucraina, s-a scufundat joi seară în Marea Neagră, anunţă Ministerul rus al Apărării, citat de cotidianul Le Figaro.

"În cursul manevrelor de remorcare spre portul de destinaţie, crucişătorul Moskva şi-a pierdut stabilitatea din cauza daunelor suferite în urma incendiului izbucnit după o explozie a muniţiei. În condiţii de mare agitată, nava s-a scufundat", a comunicat Ministerul Apărării de la Moscova.

Nava cu lungimea de 186 de metri fusese "grav avariată" în urma unei explozii şi a unui incendiu, iar echipajul de 500 de membri fusese evacuat.

Autorităţile militare ucrainene susţin că au atacat cu rachete de croazieră nava militară care face parte din Flota rusă a Mării Negre. Ministerul rus al Apărării afirmă că explozia produsă la bordul navei a fost accidentală. Nava Moskva urma să fie tractată spre Portul Sevastopol, situat în Crimeea, după incidentul produs joi dimineaţă la aproximativ 100 de kilometri sud de Odesa.

Departamentul american al Apărării confirmase, în urmă cu câteva ore, că nava militară Moskva suferise daune semnificative în urma unei explozii, precizând însă că nu se scufundase, ci se deplasa spre port.

 

Ucraina cere arme pentru a sparge asediul de la Mariupol

Ucraina are nevoie de mai multe arme pentru a sparge asediul de la Mariupol, afirmă ministrul de externe al țării, Dmytro Kuleba, potrivit BBC.

Rusia încearcă să captureze complet orașul Mariupol din sudul Ucrainei.

Orașul port a suferit atacuri devastatoare de la începutul războiului, iar apărătorii sunt pe cale să rămână fără arme și fără provizii.

„Mariupol se află într-o situație disperată. Facem tot ce putem pentru a sprijini civilii și apărătorii. Dar pentru a rupe asediul Mariupolului și a-i salva avem nevoie de mai multe arme și lucrăm cu partenerii noștri pentru a le obține ", a declarat Kuleba.

Ministrul de Externe a mai spus că armele trebuie să fie trimise cât mai rapid.

„Dacă Ucraina nu primește armele necesare în câteva zile, mai degrabă decât în câteva săptămâni, va însemna că mai mulți civili vor fi uciși, mai multe atrocități vor fi comise și mai multe sate și orașe ucrainene vor fi ruinate ca urmare a ofensivei rusești", a precizat ministrul Kuleba.

Președintele american Joe Biden a promis miercuri un ajutor militar suplimentar de 800 de milioane de dolari pentru Ucraina.

×
Subiecte în articol: Ucraina