x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Live TEXT Război în Ucraina, ziua 65. Explozii la Kiev. Un depozit de petrol este în flăcări în Donețk

Live TEXT Război în Ucraina, ziua 65. Explozii la Kiev. Un depozit de petrol este în flăcări în Donețk

29 Apr 2022   •   07:22
Live TEXT Război în Ucraina, ziua 65. Explozii la Kiev. Un depozit de petrol este în flăcări în Donețk
Sursa foto: Hepta

Vineri, 29 aprilie 2022, este cea de-a 65-a zi de război în Ucraina.

Update Tehnica ruseasca distrusa in ambuscada.

 

 

Update  Azi. Regiunea Donetk. Aparatori ucraineni

 

 

Update Un submarin rusesc cu propulsie diesel staționat în Marea Neagră a lovit ținte militare ucrainene cu rachete de croazieră Kalibr, relatează Sky News.

În imaginile difuzate de Ministerul rus al Apărării, o salvă de rachete a fost văzută ieșind din mare și zburând spre orizont. Rachetele ar fi lovit ținte militare ucrainene. Informația nu poate fi verificată în mod independent.

Este pentru prima dată când armata rusă a raportat că a folosit atacuri lansate de pe un submarin împotriva unor ținte ucrainene.

Update O jurnalistă ucraineană de la Radio Liberty a fost ucisă în timpul bombardamentelor ruse asupra Kievului, scrie BBC.

Vera Gyrych se afla acasă când o rachetă a lovit clădirea în care se afla. Ea a fost descrisă ca fiind „o persoană inteligentă și amabilă, o adevărată profesionistă" de către angajatorul său.

„O persoană minunată s-a dus", a declarat colegul ei Oleksandr Demchenko, pe Facebook.

Radio Liberty, cunoscut și sub numele de Radio Europa Liberă, este o organizație finanțată de SUA care difuzează știri în multe zone ale lumii. 

Anterior, primarul Kievului, Vitali Klitschko, a declarat că un cadavru a fost recuperat în urma unui atac cu rachete, dar nu au fost oferite detalii despre persoana ucisă.

Moscova a confirmat că a lovit ținte ucrainene, dar nu a făcut niciun comentariu cu privire la atacul asupra clădirii.

Update Ministerul britanic al Apărării – despre situația din Ucraina în dimineața zilei de 29 aprilie:

Bătălia pentru Donbas rămâne principala prioritate strategică a Rusiei și o modalitate de a-și atinge obiectivul declarat- de a asigura controlul asupra regiunilor Donețk și Lugansk.

Lupte deosebit de grele au avut loc în zona Lisiciansk și Severodonețk, cu încercări ale rușilor de a se muta spre sud de la Izium la Slaviansk.

Din cauza rezistenței acerbe a Ucrainei, Rusia a reușit să preia controlul doar pe zone mici și a suferit pierderi grele în acest proces.

 

 

Update În dimineața zilei de vineri, 29 aprilie, un depozit de petrol este în flăcări în Donețk. Cauza incendiului este necunoscută. Acest lucru este raportat de canalele locale Telegram. Depozitul de petrol este situat în cartierul Kirovsky al orașului Donețk.

Update Oficialii ucraineni au condamnat atacul cu rachete al Rusiei asupra Kievului de joi seară, afirmând că acesta a avut loc în timp ce secretarul general al ONU, Antonio Guterres, își încheia o vizită în capitala ucraineană.

Explozii produse în Kiev

Două explozii s-au produs, joi seară, în capitala Ucrainei, Kiev, iar autorităţile afirmă că armata rusă a comis atacuri cu rachete în timpul vizitei secretarului general al Naţiunilor Unite, Antonio Guterres.

Conform agenţiei Reuters şi posturilor de televiziune BBC News şi CNN, au avut loc cel puţin două explozii de amploare, joi seară, la câţiva kilometri de centrul oraşului Kiev.

Exploziile s-au produs la finalul întâlnirii secretarului general ONU, Antonio Guterres, cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a declarat că Rusia a lansat două rachete în districtul Şevcenkivski din Kiev. "Inamicul a atacat Kievul, au fost două atacuri în Şevcenkivski. Toate serviciile sunt funcţionale. Informaţiile despre victime sunt în curs de clarificare", a declarat Vitali Kliciko, citat de agenţia Ukrinform. Alţi oficiali ucraineni afirmă că una dintre rachete a lovit un imobil rezidenţial şi că sunt victime.

×
Subiecte în articol: Ucraina