x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe "Lovitură de imagine" - Rusia va trebui să plătească un preţ mare

"Lovitură de imagine" - Rusia va trebui să plătească un preţ mare

de Mihaela Matachita    |    13 Aug 2008   •   00:00


Ofensiva militară rusă în Georgia va afecta imaginea pe plan internaţional a Rusiei şi a premierului său, Vladimir Putin, a declarat ministrul suedez de Externe, Carl Blidt, postului public de radio suedez, a relatat AFP.Ofensiva militară rusă în Georgia va afecta imaginea pe plan internaţional a Rusiei şi a premierului său, Vladimir Putin, a declarat ministrul suedez de Externe, Carl Blidt, postului public de radio suedez, a relatat AFP.

"Mai devreme sau mai tîrziu, Rusia va trebui să plătească un preţ mare pentru acest lucru", a declarat Blidt într-o convorbire telefonică din capitala georgiană, Tbilisi. Blidt, a cărui ţară deţine preşedinţia Consiliului Europei, a adăugat că aceste atacuri au "un puternic element de răzbunare", mai ales din partea lui Putin, faţă de "o mică ţară" care vrea să adere la NATO.

"Este genul de reacţie emoţională care determină cel puţin o parte a politicii externe a Rusiei în acest moment", a declarat Blidt, care s-a deplasat luni la Tbilisi pentru a discuta cu preşedintele georgian, Mihail Saakaşvili, şi pentru a solicita o rezolvare a conflictului armat dintre Georgia şi Rusia.

×
Subiecte în articol: externe