x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Lukaşenko, despre extinderea conflictului Rusia-Ucraina: Există riscul ca, de la un singur foc de armă, să moară cineva, să izbucnească un război de amploare. Nu putem să permitem acest lucru

Lukaşenko, despre extinderea conflictului Rusia-Ucraina: Există riscul ca, de la un singur foc de armă, să moară cineva, să izbucnească un război de amploare. Nu putem să permitem acest lucru

24 Feb 2022   •   11:53
Lukaşenko, despre extinderea conflictului Rusia-Ucraina: Există riscul ca, de la un singur foc de armă, să moară cineva, să izbucnească un război de amploare. Nu putem să permitem acest lucru
Sursa foto: Hepta

Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, un aliat apropiat al preşedintelui Vladimir Putin, se teme că războiul dintre Rusia şi Ucraina s-ar putea extinde şi cere negocieri internaţionale pentru evitarea unui conflict internaţional de amploare.

Deşi a permis atacarea Ucrainei de către armata rusă prin ţara sa, Aleksandr Lukaşenko se teme acum că războiul s-ar putea extinde în mai multe ţări, astfel că cere negocieri internaţionale.

"Conflictul a început, ce ar trebui să facem? Trebuie să căutăm modalităţi de a împiedica vărsarea de sânge şi masacrele. Doamne fereşte să înceapă o invazie terestră de amploare. Apar atacuri cu rachete asupra depozitelor de carburanţi, asupra infrastructurii militare, asupra depozitelor de muniţie. Aceste lucruri erau cunoscute de toată lumea, inclusiv de Rusia. Există riscul ca, de la un singur foc de armă, să moară cineva, să izbucnească un război de amploare. Nu putem să permitem acest lucru", a declarat Aleksandr Lukaşenko, citat de agenţia oficială de presă Belta.

Lukaşenko a lăudat poziţia Chinei faţă de acest conflict. "Chinezii, oameni deştepţi, afirmă că uşile nu sunt în totalitate închise. Poate fi împiedicat un conflict major. De aceea, trebuie să căutăm modalităţi de oprire a vărsării de sânge, de oprire a escaladării, trebuie să stăm la masa negocierilor", a subliniat liderul autoritarist de la Minsk.

Administraţia de la Beijing a anunţat, joi dimineaţă, că urmăreşte "foarte atent" criza declanşată de atacul Rusiei în Ucraina şi îndeamnă toate părţile să dea dovadă de reţinere astfel încât situaţia să nu scape de sub control. "Urmărim foarte atent situaţia" generată de intervenţia militară rusă, a transmis Hua Chunying, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Beijing. "Îndemnăm toate părţile să dea dovadă de reţinere şi să evite scăparea situaţiei de sub control", a subliniat reprezentantul Ministerului chinez de Externe, conform cotidianului Le Figaro. Cu puţin timp înainte de atacul Rusiei asupra Ucrainei, Zhang Jun, ambasadorul Chinei la ONU, îndemnase toate părţile "să rămână calme şi raţionale" şi pledase pentru o soluţie "paşnică".

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Alexander Lukașenko