x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Lupte crâncene în estul Ucrainei! Experții spun că soarta războiului se va decide în următoarele luni

Lupte crâncene în estul Ucrainei! Experții spun că soarta războiului se va decide în următoarele luni

de Redacția Jurnalul    |    03 Feb 2023   •   11:30
Lupte crâncene în estul Ucrainei! Experții spun că soarta războiului se va decide în următoarele luni
Sursa foto: Hepta

Luptele s-au intensificat în estul Ucrainei, din cauza rușilor care încearcă să câștige teren. Serviciile secrete americane susțin că următoarele șase luni vor fi „absolut cruciale” pentru rezultatul războiului, potrivit Sky News.

Presiunea asupra trupelor ucrainene din estul țării s-a intensificat în ultimele zile. Serhiy Cherevatiy, un purtător de cuvânt al forțelor armate ucrainene, a declarat că principalul atu al Rusiei este numărul de forțe pe care le poate desfășura.

„Ei aduc oameni și încearcă sistematic să găsească locuri pentru a sparge apărarea noastră. Scopul este de a prelua controlul asupra întregii regiuni Donețk. Dar acest plan a fost oprit de câteva luni", a declarat el pentru postul de radio NV.

Directorul CIA, William Burns, a spus că evoluțiile de pe front din următoarele șase luni vor fi „absolut cruciale" și că președintele rus Vladimir Putin nu a vorbit serios despre negocieri.

„Cheia va fi pe câmpul de luptă în următoarele șase luni, după părerea noastră", a explicat Burns.

Rușii atacă zonele din estul Ucrainei, atât terestru, cât și aerian.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: lupte ucraina soarta război