x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Macron afirmă că nu va pune Europa înaintea cererilor poporului francez

Macron afirmă că nu va pune Europa înaintea cererilor poporului francez

13 Dec 2018   •   18:04
Macron afirmă că nu va pune Europa înaintea cererilor poporului francez

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a declarat joi la Bruxelles, înaintea începerii summitului european, că niciodată nu va pune Europa în faţa cererilor poporului francez, la câteva zile după ce a cedat în faţa manifestaţiilor 'vestelor galbene' anunţând măsuri costisitoare care riscă să conducă la o creştere a deficitului bugetar al Franţei, relatează Reuters şi AFP. 

'Nicio ţară nu poate merge mai departe dacă nu ascultă de nemulţumirea legitimă a poporului său, o nemulţumire exprimată peste tot în Europa, cu voturi pentru extreme, cu Brexit', le-a declarat Macron jurnaliştilor. 

În faţa celorlalţi lideri europeni, 'voi prezenta alegerile pe care le-am făcut pentru a răspunde unei nemulţumiri pe care o consider legitimă şi corectă (...) măsuri puternice de accelerare şi de întărire a scăderii impozitelor în special, pentru ca munca să fie mai bine plătită în ţara noastră', a mai spus el pentru presă. 

'Consider că acest răspuns a fost legitim şi important pentru Franţa şi, în acelaşi timp, nu a împiedicat voinţa şi realitatea eforturilor noastre pe plan bugetar şi, în special, în ceea ce priveşte controlul cheltuielilor noastre. Şi, mai presus de toate, el se menţine în cadrul reformelor', a continuat el, menţionând reformele 'statului, indemnizaţiei de şomaj, pensiilor de care ne vom ocupa în următoarele luni'. 

'Nu voi realiza niciodată proiectul european, în care eu cred, împotriva aspiraţiilor pe care le consider legitime. Cred că ele sunt reconciliabile şi asta suntem pe cale să realizăm', a concluzionat el.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: emmanuel macron europa