x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Macron vs Musk: "Twitter trebuie să facă eforturi pentru a se conforma reglementărilor europene"

Macron vs Musk: "Twitter trebuie să facă eforturi pentru a se conforma reglementărilor europene"

de Redacția Jurnalul    |    03 Dec 2022   •   10:00
Macron vs Musk: "Twitter trebuie să facă eforturi pentru a se conforma reglementărilor europene"
Sursa foto: Hepta

Macron spune că a avut o discuție "clară și sinceră" cu Musk despre politica Twitter. Președintele francez își manifestase îngrijorarea legată de moderarea conținutului platformei cu doar o zi înainte.

Emmanuel Macron a declarat că a avut o discuție "clară și onestă" cu Elon Musk despre politicile de moderare a conținutului de pe Twitter.

"Politici transparente pentru utilizatori, consolidarea semnificativă a moderării conținutului și protecția libertății de exprimare: Twitter trebuie să facă eforturi pentru a se conforma reglementărilor europene", a declarat Macron într-un tweet după întâlnirea sa cu Musk de vineri după-amiază.

Joi, Macron a declarat într-un interviu acordat emisiunii de televiziune Good Morning America că el crede că există "responsabilități și limite" pentru libertatea de exprimare, relatează The Guardian.

Cercetătorii au raportat o creștere a discursului instigator la ură pe platforma de socializare, după ce Musk, susținător al libertății de exprimare, a anunțat o „amnistie” pentru conturile suspendate sub conducerea anterioară a companiei care nu au încălcat legea sau nu s-au implicat în "spamuri flagrante".

Musk, cel mai bogat om din lume, a preluat conducerea Twitter în octombrie și a implementat rapid schimbări la nivelul produselor și al personalului, inclusiv concedierea a mii de angajați, echipele responsabile de moderarea conținutului fiind reduse drastic.

Miliardarul a restabilit o serie de conturi care fuseseră anterior interzise pentru încălcarea regulilor de conținut, printre care cel al fostului președinte american Donald Trump, al fostului consilier al lui Trump Steve Bannon, al comentatoarei britanice de dreapta Katie Hopkins și al lui David Duke, fostul lider al organizației Ku Klux Klan. Ye, cunoscut anterior sub numele de Kanye West, a fost, de asemenea, reintrodus pentru scurt timp, apoi interzis din nou săptămâna aceasta.

Twitter a încetat, de asemenea, să mai aplice o regulă care împiedica utilizatorii să împărtășească informații înșelătoare despre Covid-19 și eficiența vaccinurilor.

Cel mai bogat om din lume nu a făcut un secret din opoziția sa acerbă față de restricțiile sanitare instituite pentru combaterea pandemiei, mai ales când acestea au însemnat închiderea temporară a fabricii sale Tesla din California.

Săptămâna trecută, Macron l-a criticat pe Musk pentru schimbarea de politică, în condițiile în care infecțiile cu Covid-19 au crescut puternic în Franța.

(sursa: Mediafax)

×