x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Macron nu vrea compromisuri cu Rusia şi afirmă că europenii vor susţine Ucraina pe termen lung

Macron nu vrea compromisuri cu Rusia şi afirmă că europenii vor susţine Ucraina pe termen lung

23 Aug 2022   •   19:10
Macron nu vrea compromisuri cu Rusia şi afirmă că europenii vor susţine Ucraina pe termen lung

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a afirmat marţi, în intervenţia la summitul Platformei Crimeea, că Uniunea Europeană nu poate accepta compromisuri în relaţia cu Rusia, subliniind că naţiunile europene sunt pregătite să susţină Ucraina pe termen lung.

"Nu putem avea nicio slăbiciune şi niciun spirit de compromis în relaţia cu Rusia, pentru că este vorba de libertatea tuturor şi de pacea tuturor părţilor de pe glob", a declarat Emmanuel Macron într-un mesaj video adresat participanţilor la reuniunea Platformei Crimeea, conform cotidianului Le Monde.

Preşedintele Franţei a cerut încă o dată Rusiei "să înceteze ostilităţile, să retragă în totalitate trupele de pe teritoriul Ucrainei şi să opteze pentru diplomaţie şi reconstruirea păcii". Europenii sunt pregătiţi "să susţină Ucraina pe termen lung", a susţinut Macron.

"Franţa şi Uniunea Europeană, împreună cu un număr de aliaţi şi prieteni ai Ucrainei fac tot ce este necesar pentru a vă susţine lupta. Determinarea noastră nu s-a schimbat, suntem pregătiţi să susţinem acest efort pe termen lung", a insistat Macron.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: emmanuel macron