x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe MAE: Cei trei români internaţi în spital după accidentul din Cehia sunt în stare inconştientă

MAE: Cei trei români internaţi în spital după accidentul din Cehia sunt în stare inconştientă

30 Mar 2016   •   12:37
MAE: Cei trei români internaţi în spital după accidentul din Cehia sunt în stare inconştientă

Toţi cei trei cetăţeni români internaţi în spital după accidentul care a avut loc marţi în Cehia sunt, în prezent, în stare inconştientă, medicii fiind rezervaţi în a da un prognostic, precizează Ministerul Afacerilor Externe într-un comunicat transmis AGERPRES.

Conform sursei citate, un consul din cadrul Ambasadei României la Praga s-a deplasat, în regim de urgenţă, în seara de marţi la Spitalul Universitar din oraşul Plzen pentru a obţine date actualizate de la cadrele medicale privind starea de sănătate a cetăţenilor români internaţi şi pentru a o monitoriza constant.

"Toţi cei trei cetăţeni români internaţi sunt, în prezent, în stare inconştientă, medicii fiind rezervaţi în a da un prognostic. Misiunea diplomatică este în legătură cu familiile celor trei cetăţeni români spitalizaţi", precizează MAE.

Totodată, sursa citată precizează că "MAE a solicitat autorităţilor române competente identificarea şi înştiinţarea, în regim de urgenţă, a familiilor din ţară ale persoanelor decedate în urma accidentului".

"În prezent, trupurile neînsufleţite ale celor patru cetăţeni români se află la o companie de pompe funebre din Plzen, de unde vor fi transportate la Institutul de Medicină Legală din aceeaşi localitate, pentru autopsie", se mai arată în comunicatul MAE.

Ambasada României la Praga monitorizează cu prioritate cazul, menţine permanent legătura cu autorităţile competente locale şi cu reprezentanţii spitalului în care se află internaţi cetăţenii români, continuând acordarea asistenţei consulare de specialitate, în limita competenţelor legale, menţionează sursa citată.

Marţi, Ambasada României la Praga a fost informată de poliţia cehă cu privire la producerea unui accident rutier, pe autostrada D5 (Praga - Nurenberg), în dreptul oraşului Plzen, soldat cu decesul a patru cetăţeni români şi rănirea altor trei. AGERPRES

×