x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe MAE: Ucraina a stabilit noi grade de alertă teroristă pentru toate regiunile ţării

MAE: Ucraina a stabilit noi grade de alertă teroristă pentru toate regiunile ţării

12 Aug 2016   •   18:46
MAE: Ucraina a stabilit noi grade de alertă teroristă pentru toate regiunile ţării
Sursa foto: LTC Taras Gren

Serviciul de securitate ucrainean a stabilit, începând de vineri, noi grade de alertă teroristă pentru toate regiunile ţării, informează Ministerul român al Afacerilor Externe.

Potrivit sursei citate, nivelul roşu (ameninţare reală) a fost stabilit pentru regiunile Doneţk, Lugansk şi Peninsula Crimeea; galben (ameninţare probabilă, se stabileşte la existenţa unei informaţii sigure/ confirmate de pregătire a unor acte teroriste) - pentru regiunile Zaporijie, Nikolaev, Odesa, Sumî, Harkov, Herson, Cernigov. Albastru (ameninţare potenţială, se stabileşte la existenţa unei informaţii, care necesită confirmarea, cu privire la pregătirea unor acte teroriste) - regiunile Dnepropetrovsk, Transcarpatia, Râvne, Hmelniţk, Cerkasî, Cernigov, Kiev (oraşul şi regiunea). Gri (ameninţare posibilă, se stabileşte în cazul existenţei unor factori/ condiţii care ar putea conduce la acte teroriste) - pentru regiunile Viniţa, Volîni, Jitomir, Ivano-Frankivsk, Kirovograd, Lvov, Poltava, Ternopil.

Ministerul Afacerilor Externe aminteşte că cetăţenii români din străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" cu informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertaţi, în cazul în care apar situaţii speciale, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare "Un SMS îţi poate salva viaţa!".

AGERPRES

×
Subiecte în articol: alerta terorista in ucraina