x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Maia Sandu a numit un nou șef al Președinției R. Moldova

Maia Sandu a numit un nou șef al Președinției R. Moldova

de Redacția Jurnalul    |    13 Feb 2023   •   15:30
Maia Sandu a numit un nou șef al Președinției R. Moldova
Sursa foto: youtube

Maia Sandu a semnat decretul de numire în funcția de secretar general al Președinției Republicii Moldova pe Andrei Spânu, fost vicepremier, de la 14 februarie 2023, informează Radio Chișinău.

Actualul secretar general, Veaceslav Negruța, va rămâne în funcția de consilier prezidențial pentru probleme economice 

Guvernul condus de Natalia Gavrilița a demisionat, vineri, iar noul premier este Dorin Recean, secretar general al Consiliului Suprem de Securitate al Republicii Moldova.
Grupul parlamentar PAS, care deţine o majoritate de 63 de mandate în parlamentul de la Chișinău, a anunțat formarea unui nou executiv. 

Demisia guvernului a venit pe fondul unei crize economice majore în R. Moldova, a unor proteste de amploare privind nemulțumirea populației față de scăderea nivelului de trai, situația dificilă în care se găsește țara după scumpirile din energie, dar și a formării unor tabere opuse în interiorul PAS, fondat de Maia Sandu. 

Țara era puternic dependentă de livrările de gaze din Rusia, care însă a majorat foarte mult prețul, ca urmare a conflictului din Ucraina și a poziționării pro-occidentale a conducerii de la Chișinău. 
 

×
Subiecte în articol: maia sandu republica moldova andrei spanu