x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Malaezia cere ajutorul Interpolului pentru a investiga un comediant din SUA

Malaezia cere ajutorul Interpolului pentru a investiga un comediant din SUA

de Redacția Jurnalul    |    13 Iun 2023   •   13:45
Malaezia cere ajutorul Interpolului pentru a investiga un comediant din SUA
Sursa foto: Hepta

Autoritățile din Malaezia vor solicita ajutorul Interpolului pentru a localiza și investiga un comediant care a ironizat țara și a făcut glume despre zborul dispărut MH370 al Malaysia Airlines, a anunțat marți șeful poliției din națiunea asiatică.

Recent, Jocelyn Chia, o comediantă din New York, a stârnit controverse în Malaezia și Singapore după ce a postat pe rețelele de socializare un clip din spectacolul său în care a glumit despre avionul dispărut în urmă cu nouă ani cu 239 de persoane la bord.

Chia, care a jucat rolul la un club de comedie din New York, a fost criticată în Malaezia, ministrul de interne descriind comentariile ei drept „insensibile și ofensatoare”, potrivit Reuters.

Șeful poliției naționale din Malaezia, Acryl Sani Abdullah Sani, a declarat că va solicita Interpolului să o localizeze pe femeie pentru a continua investigațiilor, a relatat agenția Bernama. Malaezia a deschis o anchetă în conformitate cu legile referitoare la provocare, incitare și publicarea de conținut online ofensator.

Numărul de comedie care a abordat și legăturile istorice dintre vecinii Malaezia și Singapore, a stârnit indignare și în Singapore. Vivian Balakrishnan, ministrul de externe din Singapore, a prezentat scuze cetățenilor din Malaezia și a declarat că actrița de comedie nu a vorbit în numele conaționalilor săi.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: malaezia comediant sua Interpol