x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Malaezia: O moschee, focar de infecţie cu noul coronavirus

Malaezia: O moschee, focar de infecţie cu noul coronavirus

22 Mar 2020   •   22:10
Malaezia: O moschee, focar de infecţie cu noul coronavirus

Numărul cazurilor de infecţie cu noul coronavirus a crescut şi în Malaezia. Conform Reuters, sunt în total 1.183 de cazuri şi nouă decese în regiunea din sud-estul Asiei. Autoritățile se așteaptă ca numărul cazurilor să crească, după ce un grup de pelerini a participat la slujbe într-o moschee.

Oficialii Ministerului Sănătăţii din Malaezia au declarat că numărul de cazuri de îmbolnăviri cu Covid-19 va creşte din ce în ce mai mult, începând cu săptămâna viitoare.

Această veste îngrijorătoare se datorează unui grup uriaş de pelerini, care a participat luna trecută la mai multe slujbe religioase la o moschee din Kuala Lumpur.

Sâmbătă au fost raportate 153 de cazuri noi, dintre care 90 făceau parte din grupul de pelerinaj al mişcării religioase Tablighi.

„Ne aşteptăm ca numărul de cazuri de îmbolnăviri cu Covid-19 să crească din ce în ce mai mult şi recomandăm ca membrii grupării religioase Tabligh să ia cele mai bune măsuri pentru a nu răspândi virusul”, a declarat Noor Hisham, directorul general al Sănătăţii.

Mediafax

×
Subiecte în articol: coronavirus Malaezia