x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mama lui Navalnîi a primit un ultimatum în privința înmormântării

Mama lui Navalnîi a primit un ultimatum în privința înmormântării

de Redacția Jurnalul    |    23 Feb 2024   •   23:45
Mama lui Navalnîi a primit un ultimatum în privința înmormântării
Sursa foto: captura video

Mama lui Navalnîi a primit un ultimatum: fie acceptă o înmormântare secretă fără adio public, fie Alexei va fi îngropat într-o colonie. Mama lui Navalnîi a fost informată că trebuie să fie de acord cu înmormântarea "secretă" în termen de 3 ore.

Mama opozantului rus a primit un ultimatum: fie acceptă o înmormântare secretă a fiului ei, fără un adio public, fie Alexei va fi înmormântat în colonia penală unde a fost închis, a declarat vineri purtătoarea sa de cuvânt, conform CNN.

Afirmația vine la o săptămână după ce a fost anunțată moartea lui Navalnîi, ceea ce a stârnit critici la adresa Kremlinului din partea liderilor occidentali, inclusiv a președintelui american Joe Biden.

BBC anunță că mama lui Navalnîi a fost informată că trebuie să fie de acord cu o înmormântare "secretă" în termen de 3 ore. Dacă nu va fi de acord, acesta va fi înmormântat la închisoarea unde a murit în urmă cu o săptămână.

"Un anchetator a sunat-o pe mama lui Alexei acum o oră și i-a dat un ultimatum. Fie acceptă o înmormântare secretă, fără un adio public în termen de 3 ore, fie Alexei va fi înmormântat în colonie. Ea a refuzat să negocieze cu Comisia de anchetă, deoarece nu are dreptul să decidă cum și unde să-și îngroape fiul. Ea cere respectarea legii, conform căreia anchetatorii sunt obligați să predea cadavrul în termen de două zile de la stabilirea cauzei morții. Conform documentației medicale pe care a semnat-o, aceste două zile expiră mâine. Ea insistă ca autoritățile să permită ca înmormântarea și slujba de comemorare să se desfășoare în conformitate cu practica normală”, a scris Yarmysh.

Văduva lui Navalnîi, Iulia, a declarat că acesta a fost ucis de autoritățile ruse.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: mama navalnii Aleksei Navalnîi