x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Manevre militare comune între Rusia, China și Iran, pe fondul tensiunilor cu SUA

Manevre militare comune între Rusia, China și Iran, pe fondul tensiunilor cu SUA

26 Dec 2019   •   13:15
Manevre militare comune între Rusia, China și Iran, pe fondul tensiunilor cu SUA

Forţele navale chineză, rusă şi iraniană vor începe vineri manevre militare comune în Oceanul Indian şi în Marea Omanului, a anunţat Beijingul, pe fondul tensiunilor cu Washingtonul pe tema acordului nuclear iranian.

Aceste manevre, care se vor desfăşura în perioada 27-30 decembrie, vizează "aprofundarea schimburilor şi cooperării între forţele navale ale celor trei ţări", a declarat pentru presă un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării din China, Wu Qian.

Anunţul survine într-un context de tensiuni între Iran şi SUA după retragerea unilaterală a Washingtonului, în 2018, din acordul internaţional din 2015 privind programul nuclear iranian.

Wu, care nu a precizat câţi militari şi câte nave vor fi mobilizate pentru aceste manevre, a adăugat că marina chineză va trimite nava sa antirachete, Xining.

La rândul său, Ministerul Afacerilor Externe chinez a remarcat că aceste exerciţii fac parte "dintr-o cooperare militară normală".

Reuters notează că Marea Omanului este o cale navală deosebit de sensibilă, deoarece face legătura cu Strâmtoarea Hormuz - prin care trece circa o cincime din ţiţeiul lumii.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: manevre militare