x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Manual pentru sesizarea “comportamentului neobişnuit al unui elev”

Manual pentru sesizarea “comportamentului neobişnuit al unui elev”

22 Apr 2014   •   16:45
 Manual pentru sesizarea “comportamentului neobişnuit al unui elev”

Ministerul rus al Educaţiei a publicat un proiect de lege privind protecţia antiteroristă a instituţiilor de învăţământ şi care propune între altele supravegherea elevilor pe internet. Această idee a stârnit proteste în rândul cadrelor didactice, relatează vineri AFP.

Potrivit proiectului, responsabilii din licee şi universităţi trebuie să 'analizeze site-urile personale ale elevilor şi personalului' şi să le deschidă dosare celor care 'au tendinţa de a încălca regulile'.

Aceloraşi responsabili li se cere de asemenea să 'supravegheze în permanenţă internetul' pentru a aduna informaţii cu privire la 'activităţile teroriste' din regiunile lor.

Orice informaţie, chiar şi anonimă, privind comportamentul neobişnuit al unui elev va trebui transmisă FSB (serviciul federal de securitate, fostul KGB) ori Ministerului de Interne, se mai precizează în proiectul de lege.

'Este fie o absurditate birocratică, fie mai curând o încercare de a-i pune sub supraveghere pe elevii şi profesorii care nu sunt de acord cu actuala putere', s-a revoltat Andrei Demidov, responsabil al unui sindicat din învăţământ, citat de gazeta.ru.

Ministerul Educaţiei a subliniat la rândul său, citat de cotidianul Kommersant, că 'deocamdată proiectul este în faza de dezbatere publică', mai notează AFP, preluat de Agerpres.

×
Subiecte în articol: cenzura rusia supravegherea elevilor