x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Marcel Ciolacu, despre fragmentele de dronă rusească care au căzut pe teritoriul României: "Suntem o țară sigură"

Marcel Ciolacu, despre fragmentele de dronă rusească care au căzut pe teritoriul României: "Suntem o țară sigură"

de Redacția Jurnalul    |    05 Oct 2024   •   15:40
Marcel Ciolacu, despre fragmentele de dronă rusească care au căzut pe teritoriul României: "Suntem o țară sigură"

Premierul Marcel Ciolacu spune că România este o țară sigură, chiar dacă fragmente de dronă de origine rusească au fost găsite pe teritoriul țării. Acesta spune că că cele care cad la mică distanță de graniță sunt lovite de artileria ucraineană.

„Cunoaștem traseul dronei perfect. Ministerul Apărării cu aliații știu perfect ceea ce se întâmplă în spațiul aerian. Avem - știți foarte bine - o poliție aeriană foarte bine întărită. Dacă cumva este o dronă care intră în spațiul aerian având o țintă civilă sau militară, acea dronă va fi dată jos. Fără excepție. (...) O să modificăm și legislație (...) Vedem direcția, se măsoară, nu sunt drone care-și schimbă traiectoria, știm și greutatea, și avem detaliat. România e o țară sigură. Ce cade la 10 metri, 50 de metri sunt cele lovite de artilleria ucrainiană. Acolo nu ai cum să intervii să vezi, dar cad foarte aproape”, spune premierul Marcel Ciolacu, sâmbătă.

El a fost întrebat despre fragmentele dr dronă de origine rusească ce au căzut pe teritoriul românesc.

Ultima situație de acest fel a avut loc vineri. Poliția de Frontieră a informat Ministerul Apărării Naționale cu privire la existența unor fragmente de dronă de origine rusească în zona canalului Litcov, la aproximativ un kilometru de confluența cu brațul Sf. Gheorghe.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu fragmente drona